Marmara’da Deprem Korkusu! O İlçelerde Satışlar Rekor Kırdı

Emlak piyasasının şirketi sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırladığı raporun yenisini yayımladı

Marmara’da Deprem Korkusu! O İlçelerde Satışlar Rekor Kırdı
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

6 Şubat Depremleri, Türkiye’nin 13 kentinde büyük yıkıma neden oldu, 50 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na göre söz konusu depremlerin ekonomiye maliyeti 103,6 milyar dolar civarında.

Deprem sonrasında yaşanan en temel konulardan birisi de barınma sorununun büyümesi, yaşanan iç göç sonrasında konut ve kira fiyatlarında anormal artışların yaşanması.

Uzmanlar, depremin yarattığı yıkımın sadece fiziki olmadığını, ülke olarak ciddi bir toplumsal yıkımla da karşı karşıya olduğu ifade ediliyor.

Bu endişe, gözlerin bir kez daha olası Marmara Depremi’ni bekleyen İstanbul’a çevrilmesine neden oldu.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ve sahibinden.com’un yayımladığı “Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporunun sonuncusu mayıs ayında nisan ayına kıyasla satılık konut talebi endeksinin yüzde 3 düştüğünü söylüyor.

Satılan konutların satılık ilan sayısına oranı ise ülke geneli ve İstanbul’da artışta.

Ankara ile İzmir’de ise düşüşe geçmiş durumda.

Konut piyasasındaki hareketliliğin bir diğer ölçütü olarak kullanılan, satılık konut ilanlarının ne kadar süre yayında kaldıklarını gösteren “kapatılan satılık ilan yaşı” ise önceki aya kıyasla ülke geneli ve 3 büyükşehirde artmış görünüyor.

Çatalca ve Şile’de satılık konut fiyatları artışta

Rapor, İstanbul’da 6 Şubat depreminin etkisiyle depreme dayanıklı olduğu düşünülen ilçelerdeki satılık konut fiyatlarının daha hızlı arttığı vurgusu yapıyor.

Verilere göre Çatalca bu dönemde yüzde 33,3 artış oranıyla İstanbul’un depremden sonra konutun en hızlı değerlenen ilçesi.

Şile yüzde 31,7, Arnavutköy yüzde 28,1, Sultanbeyli yüzde 24,4, Silivri yüzde 23,9 ve Sancaktepe yüzde 23,3 ile fiyatların en çok arttığı ilçeler.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ