Macar dansçılardan İzmir Marşı sürprizi

Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması’na Macaristan’dan katılan Foras National Dance topluluğunun sürprizi amfi tiyatroyu dolduran binlerce izleyiciyi hem duygulandırdı hem de ayakta alkışlattı.

Macar dansçılardan İzmir Marşı sürprizi
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne Cumhuriyet’in 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında 100 ülke katıldı.

Dakikalarca Ayakta Alkışlandılar
Festivalin ana kategorilerinden Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması’na Macaristan’dan katılan Foras National Dance topluluğunun sürprizi amfi tiyatroyu dolduran binlerce izleyiciyi hem duygulandırdı hem de ayakta alkışlattı. Sahnede ilk olarak ülkelerinin halk danslarını sergileyen Macar grup gösterinin sonunda ellerinde Türkiye ve Macaristan bayrakları ile bir kez daha sahneye geldi. Macar dansçılar hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı Türkçe seslendirdi. Amfi tiyatroyu dolduran binlerce izleyici önce bu sürpriz karşısında şaşkınlık yaşadı ardından da Macar grubu dakikalarca ayakta alkışladı.

Türkler ve Macarlar Arasındaki Dostluğun, Kardeşliğin Hediyesi
Foras National Dance topluluğunun direktörü Jozsef Szigetvari Türkleri çok sevdiklerini belirterek şunları söyledi: ’’Bir Macar’ım, Türkleri seviyorum. Bu şarkıyı seçmemdeki en büyük sebeplerden biri biz yüzyıllardır aynı topraklarda yaşıyoruz. Birbirimizin evlerine, ülkelerine ziyarete gidip, geliyoruz. Bu yüzden bu şarkıyı seçtim. Bu şarkının Türkler için ne anlama geldiğini, ne ifade ettiğini çok iyi biliyorum. Bir topraklara geldiğiniz zaman o topraklardaki dili öğrenmeniz sizin için en büyük hediyelerden biridir ve bugün de ben Türkler ve Macarlar arasındaki dostluğun, kardeşliğin hediyesi olan bu şarkıyı burada ekibime performe ettirdim.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ