Lyrid Meteor Yağmuru ne zaman gerçekleşecek?

Meteor yağmurları yıl farklı bölgelerde ve ülkelerde görülebiliyor. 22 Nisan’da göz kamaştıracak bir meteor yağmuru gerçekleşecek. Lyrid Meteor …

Lyrid Meteor Yağmuru ne zaman gerçekleşecek?
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Meteor yağmurları yıl farklı bölgelerde ve ülkelerde görülebiliyor. 22 Nisan’da göz kamaştıracak bir meteor yağmuru gerçekleşecek.

Lyrid Meteor Yağmur’u olarak adlandırılacak olan yıldızların en zirvede olacağını belirtelim. En eski gök olaylarından birisi olarak biliniyor ve uzaydaki ‘aydınlık’ taşların en güzel hali.

Dünya’daki farklı ülke ve bölgelerden görülen bu doğa olayı, muhteşem fotoğrafların ortaya çıkmasını sağlıyor.

Uzay hakkında binlerce araştırma yapılıyor. İlk uzay oteli, SpaceX’in araştırmaları ve NASA’nın Mars ve diğer gezegenlerdeki görevleri. Hepsi yeni bir yaşam formu bulmak adına gerçekleştiriliyor.

Gök olaylarının da insanlar tarafından merakla beklendiğini söyleyelim. Özellikle gök bilimciler ve uzay fotoğrafçılarının merakla beklediği bu özel tarihlerden birisi olan 16-25 Nisan tarihi, Hong Kong tarafında net bir şekilde görülecek.

22 Nisan gecesini 23 Nisan’a bağlayan tarihte sona erecek olan gök olayının en güzel olacağı tarih de bu olacak. Hong Kong Uzay Müzesi tarafından yapılan hazırlıklar sayesinde akşam saatlerinde en iyi şekilde izlenebileceği belirtiliyor.

Yaşanacak bu meteor yağmurunda 15 ila 25 gök taşının bizleri karşılaması bekleniyor. Lyrid Meteor Yağmurları M.Ö 687 yılına kadar uzanıyor.

Çin’de gözlenen ve kaydedilen ilk gök taşı yağmuru, yüksek oranda gökyüzünü aydınlatacak şekilde gerçekleşiyor ve çok etkileyici görünüyor.

Yaşanacak bu gök olayı, Güney Yarımküre’den pek iyi görülemeyecek.

İnternet üzerinden de izlemenin mümkün olacağı bu meteor yağmuru yılın en çok beklenen gök olaylarından biri olduğu söyleniyor.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ