Kırkıcı: “Bu karşı duruşun bir tek adı var, Ekrem İmamoğlu’na bir şey yaptırtmamak”

Kırkıcı: “Bu karşı duruşun bir tek adı var, Ekrem İmamoğlu’na bir şey yaptırtmamak”
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda, İSKİ’nin 2020 yılı için suya zam talebi CHP ve MHP ve AKP’li meclis üyeleri arasında tartışma konusu oldu.

MHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı geçtiğimiz yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünyanın en pahalı suyunu İstanbulluların kullandığını ve İSKİ’de çok büyük israflar olduğu üzerinden büyük bir kampanya yürüttüğünü hatırlattı.

Yazıcı “6 ay gibi kısa bir süre sonra İstanbul Büyükşehir Belediyemiz gündemine yeniden zam talebini aldı. Yeni getirilmek istenen tarife iki kademeli bir tarife. Burada kademe 10 metreküpe düşürülerek üzerindeki her harcamaya 7,20 lira bedelle tahsilat yapılmak isteniyor. Bu yapıldığı takdirde ortalama %80’e varan zamla İstanbul halkı yüzleşmek durumunda kalacaktır. AK Parti ve MHP’li belediye meclis üyeleri olarak aramızda bu teklifi tartıştık. Zam ekonomik bir gerçeklik ve gereklilik ise kimsenin bunun karşısında söyleyecek bir sözü yoktur ancak dünyanın en pahalı suyunu İstanbulluların kullandığını, en önemli seçim vaatlerinden birinin suya indirim olduğunu söyleyip seçimlerden sonra %80’lere varan bir zam eklenmesini siyasi etikle bağdaştıramıyorum. Bu zam teklifi, AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmiştir, kamuoyunun bilgisine sunarım.” sözleri tartışmanın fitilini ateşledi.

MHP’li Yazıcı’nın bu sözleri üzerine söz alan CHP Belediye Meclisi Üyesi ve Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı MHP’li meclis üyelerini seçimlerden sonra doğalgaz, elektrik fiyatları başta olmak üzere gıda maddelerine, akaryakıta pek çok kalemde ürüne zam yapan hükümet üzerinden köşeye sıkıştırarak “Keşke burada gösterdiğiniz hassasiyeti hükümetin yaptığı bu zamlara karşı da gösterebilseydiniz. Var mısınız buradan çıkınca Uğur Mumcu Meydanı’nda, ‘Artık hiçbir şeye zam istemiyoruz’ demeye? Bir defa böyle basına yansıyan bir görüntünüz var mı? Yoktur. Çünkü öyle bir derdiniz yok! Samimi değilsiniz. Halkı falan düşündüğünüz yok. Bu karşı duruşun bir tek adı var; Ekrem İmamoğlu’na bir şey yaptırtmamak. Silivri Belediyesi olarak Büyükşehir’den katkı almıyor musunuz Başkanım? Orada ‘hayır’ oylarını veriyorsunuz ama Büyükşehir’den daire başkanlarımız, genel sekreterlerimiz her hafta sizi ziyaret ediyor” dedi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın, “Görevleri zaten” cevabı üzerine Kırkıcı, “Biz 10 yıl göremedik o görevlileri. Yaşanmakta olan yeni siyaset anlayışını biz görüyoruz ama sizler ve AK Parti Grubu bunu görmek istemiyor. Yeni siyaset anlayışında halka fayda, şehirlere katkı vardır. Bende zamlara karşı mücadele eden bir insanım ama vicdanla hareket edilmesi esastır. Bütün kuruluşların zam yaptığı bir yerde İSKİ, rakamları çarpıtmayalım lütfen, su fiyatına %20 zam talep etti. Bu zam olmazsa İSKİ nasıl yatırım yapacak? Bunu da düşünmek lazım. Ben Silivri Belediye Meclis Üyelerinin, İmamoğlu’nun elini kolunu bağlayan kararlarda imzası olmasından rahatsız oluyorum” şeklinde konuştu.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ