Kandemir: “Silivri’de CHP bölünmezse seçimi alır”

Eski Silivri Belediye Başkanı Selami Değirmenci’nin “CHP Silivri’de seçimi asla kazanamaz” sözleri üzerine eski CHP Silivri Belediye Başkan Adayı ve eski Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir cevap verdi.

Kandemir: “Silivri’de CHP bölünmezse seçimi alır”
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Eski Silivri Belediye Başkanı Selami Değirmenci’nin “CHP Silivri’de seçimi asla kazanamaz” sözleri üzerine eski CHP Silivri Belediye Başkan Adayı ve eski Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir cevap verdi.

Kandemir “Silivri’de CHP bölünmezse seçimi alır” diyerek, kendi aday olduğu seçimde Genç Parti’den aday olup AKP’ye seçim kazandıran, yine benzer bir senaryo ile 2019 seçimlerinde de CHP adayı Özcan Işıklar’a karşı yine DSP adayı olan Selami Değirmenci sayesinde MHP’nin seçimi kazanmasıyla sonuçlandıran Değirmenci’ye gönderme yaptı.

ÖZCAN IŞIKLAR, DEĞİRMENCİ’DEN ÖZÜR MÜ DİLEDİ

Değirmenci ayrıca kendisinin CHP çatısı altında kazandığı seçimlerin de CHP’nin değil, kendi şahsi başarısı ve oyları olduğunu iddia etmişti.
Değirmenci ayrıca Özcan Işıklar’ın “Sen beni affedemez misin? Sana yaptıklarımdan dolayı vicdan azabı çekiyorum. Hele hastaneye bir geldin ziyaret ettin ya beni de iyice bitirdin” dediğini ve döneminde belediyeye yapılan bağışların Bulgaristan, Yunanistan kumarhanelerinde harcandığını da iddia etti.
Elinde belgeler olduğunu aday olmasını istemediğini söylediğini iddia eden Değirmenci, Özcan Işıklar’a “Şimdi elimizde belgeler de var. Seni sokağa çıkılmaz bir hale getiririm. Ona göre… Bunu yapmak istemiyorum. Seninle bir problemim yok. Sen iyi bir adam değilsin.” dediğini iddia etti.

Değirmenci’min özellikle CHP’nin “Silivri’de seçimi asla kazanamaz” açıklamasına cevap, eski CHP Silivri Belediye Başkan Adayı ve eski Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir’den geldi.

Kandemir, “CHP Silivri’de bölünmezse, başka bir aday gidip başka partiden aday olup oyları bölmezse seçimi kazanır” diyerek Değirmenci’ye yanıt verdi.
Bilindiği gibi 2004 yerel seçimlerinde Kandemir CHP’den aday olurken, Selami Değirmenci Genç Parti’den aday çıkmış ve seçimi AKP kazanmıştı. Benzer senaryo 2019 seçimlerinde de CHP adayı Özcan Işıklar’a karşı yine DSP adayı Selami Değirmenci sayesinde MHP’nin belediyeyi kazanmasıyla sonuçlanmıştı.

Yılmaz Kandemir, Selami Değirmenci’yi hedef aldığı sosyal mecra paylaşımında şunlara yer verdi:
Geçenlerde yazılı basında çıkan bir Röportajda Silivri’de CHP’den 15 yıl Belediye Başkanlığı yapmış SİYASETÇİ bir arkadaşımız.
“CHP’nin 31.Mart.2024 tarihinde yapılacak BELEDİYE BAŞKANLIK seçimlerini alamayacağını” söylemiş.
Bende 51 yıl Silivri’de siyasetin tam göbeğinde bulunmuş biri olarak, tam AKSİNİ iddia ediyorum.
“CHP BELEDİYE Bşk.dık seçimlerinde BÖLÜNMEDİĞİ taktirde Silivri’de kolay kolay SEÇİM KAYBETMEZ.”.
2009 seçimlerinde nasıl BÖLÜNMEYİP 4800 fark atarak görevde olan Başkan’a rağmen SEÇİM aldıysa yine ALIR.
Geçen DÖRT veya BEŞ kişiden biri BU KİM OLURSA OLSUN.!!! CHP haricinde BAŞKA BİR PARTİYE gidip o partinin ADAYI olursa (2004 ve 2019 da CHP’li bir aday adayının GENÇ PARTİ ve DSP’ye gidip aday olduğu gibi) TABİİKİ o durumda CHP’nin Silivri’de BAŞKANLIĞI KAZANMA ŞANSI iyice azalır.
1963 yılında yapılan ilk ÇİFT DERECELİ (Bşk.ının direk halkın oylarıyla seçildiği) SEÇIMLERDEN bu yana Silivri’de 12 defa BAŞKANLIK seçimleri yapıldı. Ve DOKUZ kez CHP, HALKÇI PARTİ, SHP Silivri’de BELEDİYE Başkanlığını KAZANDI
1973 Yılında AP’nin adayı rahmetli Şaban DEMİRAY, (Şaban BABA) % 62.85 gibi REKOR bir oyla CHP’nin adayı rahmetli Süleyman Özer’e ( Süleyman AMCA) %105 fark atarak, MERKEZ SAĞDAN halkın seçtiği İLK Belediye BAŞKANI olmuştu.
2004 seçimlerinde AK PARTİNİN adayı (Hüseyin Turan) ve 2009 seçimlerinde MHP’nin adayı (Volkan Yılmaz), AK PARTİNİN büyük desteğine rağmen, CHP’nin görevde olan Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a 3600 fark atarak SEÇİMİ kazanmıştır.
Değerli HEMŞEHRİLERİM;
1963 yılından bugüne yapılan 12 Belediye Başkanlık seçimlerinde DOKUZ defa Merkez Sol, ÜÇ defada Merkez Sağ’ın adayları Belediye Başkanlığını kazanmışlardır.
Yazdıklarım Silivri’nin 60 yıllık YEREL SEÇİM geçmişinin özetidir.!!! Yine söylüyorum.
Ve açık açık yazıyorum. Silivri’de CHP’nin ADAY ADAYLARINDAN biri başka bir PARTİDEN ADAY olursa CHP ancak bu durumda SEÇİM KAYBEDEBİLİR. Yoksa 14.Mayıs.2023 genel SEÇİM ilçe geneli SONUÇLARI, Silivri’deki siyasilerinde malumudur; CHP %35, AK PARTİ %29 iki büyük parti arasında % 6’lık ve 9000 OY gibi bir fark var. MHP’nin %8, İYİ PARTİNİN Silivri’de son genel seçimde %14 oyu var.
Silivri’de hiç ama hiç kimse KENDİNİ üyesi olduğu PARTİDEN üstün görmesin, (EĞER öyle düşünen birileri varsa çıkar BAĞIMSIZ BŞK.ADAYI olur ve kazanır. İşte o zaman ben o kişinin gider elini öperim. Gerisi LAF-I GÜZAR). BU SEÇİM SONUÇLARINI 2018 Genel secim sonuçlarıyla, mahalle mahalle sandık bazında çok dikkatli bir şekilde İRDELEMEDEN Silivri’deki HİÇBİR SİYASETÇİ bence şimdiden AHKAM KESMESİN.
31.MART.2024 PAZAR günü yapılacak YEREL SEÇİMDE, Silivri’de seçmen olan 152 BİN Hemşerimiz SANDIKTA kimi BAŞKAN seçer. bu günlerde MUAMMA, üç bilinmeyenli DENKLEM.
“SİYASETTE 24 SAAT ÇOK ZAMAN” demiş SİYASET DUAYENİ Rahmetli Süleyman DEMİREL.!!!.
BEKLEYİP hep birlikte göreceğiz.31.MART.2024 Pazar gününün AKŞAMI Silivri’de
Hangi FANİNİN Belediye Başkanı olacağını.
Çünkü, secim yaklaştığında, PARTİLERİN Türkiye’deki GENEL SİYASİ durumları, Silivri’de partilerin gösterecekleri Bşk adayları ve meclis üyeleri ve parti üyesi olupta PARTİSİNİN gösterdiği adayı BENİMSEMEYİP siyasi kurnazlık yaparak rakip PARTİNİN adayını gizli DESTEK verenlerde YEREL SEÇİMLERİN sonucunu ETKİLERLER.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ