Kadıköy’de Karpuz Festivali düzenlendi.

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen Kadıköy Karpuz Festivali bu yıl yarışma formatında gerçekleştirildi.

Kadıköy’de Karpuz Festivali düzenlendi.
  • Manşet / Yaşam
  • 23 Ağustos 2021 19:33 | Son Güncellenme: 23 Ağustos 2021 19:35
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen Kadıköy Karpuz Festivali bu yıl yarışma formatında gerçekleştirildi. Düzenlenen ‘En İyi Karpuz’ yarışması ile bölgenin en iyi karpuzları belirlendi.

Festivale; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK Temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Silivri Belediyesi, 10. Kadıköy Karpuz Festivali’ni yarışma formatında düzenledi. Kadıköy’ün doğal iklim koşulları ile sulama yapılmadan yetiştirilen lezzetli karpuzları ‘En İyi Karpuz’ yarışmasında kıyasıya rekabet etti.
Ziraat mühendislerinden oluşan jüri üyelerinin değerlendirmelerinin ardından yarışmanın birincisi Mehmet Efe Yalın tam altın, ikincisi Nihat Erol yarım altın, üçüncüsü Cem Öztunç ise çeyrek altın ile ödüllendirildi. Ayrıca dereceye giren yarışmacılar Özel bir hastaneden check-up ve Silivri Ziraat Odasından para ödülü de kazandı.

İlk hasadı yapan Hulusi Çakmak da kazandığı altın ödülünü Başkan Yılmaz’ın elinden aldı. Festival ayrıca çocukların karpuz yeme yarışmasına da sahne oldu. Yarışmanın birincisi Orçun Oğuz, ikincisi Doruk Kaya, üçüncüsü Osman Karakoç oldu. Yarışmada dereceye girenler Kırtasiyeden 500 liralık hediye çeki ile ödüllendirildi.
Festivalde yöresel dans performansları büyük beğeni topladı. Karpuz festivaline katılan tüm vatandaşlara karpuz, peynir ve köy ekmeği ikram edildi.
Festival yarışmacıların ödüllerinin almalarının ardından yapılan toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ