İstanbul’da yasa dışı silah ticareti operasyonu: 16 şüpheli yakalandı

İstanbul’da yasa dışı silah ticareti operasyonu: 16 şüpheli yakalandı Yedi ilçede düzenlenen 6 farklı operasyonda 49 silah ve çok sayıda mermi …

İstanbul’da yasa dışı silah ticareti operasyonu: 16 şüpheli yakalandı
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

İstanbul’da yasa dışı silah ticareti operasyonu: 16 şüpheli yakalandı

Yedi ilçede düzenlenen 6 farklı operasyonda 49 silah ve çok sayıda mermi ile birlikte 2 imalathane ele geçirildi

Polisi seri operasyonlara götüren ilk olay, sahte “görev kartı” bulunan bir aracı şüphe üzerine takip etmesi ile başladı. Takip edilen ve üzerinde “İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü” adına düzenlenmiş sahte hizmet kartı bulunan otomobil, polisi yasadışı silah imalathanesine götürdü. Yürütülen soruşturma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takip sonucu operasyonun düğmesine basan emniyet güçleri, Bayrampaşa’da faaliyet gösteren silah atölyesine baskın düzenledi. Ardından Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Eyüpsultan, Avcılar ve Silivri’de toplam 6 operasyona imza atan Organize Polisi, kimliklerini tespit edilen 16 şüpheliyi gözaltına aldı.

Baskın yapılan adreslerde arama yapan ekipler, 3 Kalahsnikov uzun namlulu tüfek ile bu silahlara ait 750 mermi, 16’sı kurusıkı olmak üzere ruhsatsız 46 tabanca, bu tabancalara ait 354 fişek 1 G3 mermisi, tabanca yapımında kullanılan bir torna makinesi, silah yapımında kullanılan tabanca parçaları ile birlikte iki illegal silah atölyesi ele geçirildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürüldü. Burada sorguya alınan zanlılar, polisteki ifade işlemlerinin sonunda daha sonra ayrı ayrı adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan 16 şüphelinin 8’i hakkında ‘adli kontrol’ hükümleri uygulanırken, diğer 8 zanlı ise “Silah İmalatı ve Ticareti” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ