İstanbul’da kar yağacak mı? Meteoroloji’den İstanbul için flaş uyarı

İstanbul hava durumu ile ilgili son dakika tahminleri yakından takip ediliyor. Bu hafta etkili olan kuvvetli yağışların ardından kar yağışı için …

İstanbul’da kar yağacak mı? Meteoroloji’den İstanbul için flaş uyarı
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

İstanbul hava durumu ile ilgili son dakika tahminleri yakından takip ediliyor. Bu hafta etkili olan kuvvetli yağışların ardından kar yağışı için de uyarı yapıldı. İşte son dakika hava durumu tahminleri.

İSTANBUL’DA KAR YAĞACAK MI?

İstanbul’un yüksek kesimlerinden Silivri’de kar yağışı etkili oldu. Ağırlıklı olarak Çaydere Mahallesinde gözlemlenen kar yağışı gece saatlerinde yoğunlaştı ve etkisini arttırdı.

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Trakya kesiminde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; bölgenin batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL?

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Konya, Karaman, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, Trakya, İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısında karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’da yer yer toz taşınımı beklenmektedir.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ