İstanbul’a Son Dakika Uyarısı! Bu Hava Normal Değil

Kış mevsiminin etkisini artırdığı günleri geride bıraktık ve sürpriz bir gelişme yaşandı. Meteoroloji kaynakları, Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının Balkanlar üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığını belirtti. Başta İstanbul olmak üzere birçok …

İstanbul’a Son Dakika Uyarısı! Bu Hava Normal Değil
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Kış mevsiminin etkisini artırdığı günleri geride bıraktık ve sürpriz bir gelişme yaşandı. Meteoroloji kaynakları, Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının Balkanlar üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığını belirtti. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde salı, çarşamba ve perşembe günleri mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklığı bekleniyor.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, X hesabından şu uyarılarda bulundu:

* Bugun Doğu Karadeniz’de kuvvetli yağış, su baskınları yapabilir. Bayburt, Erzurum ve Kars illerinin kuzeyinde kuvvetli (10-20 cm), Ardahan’da yoğun (20-50 cm) kar yağışı bekleniyor. Bölgede İç kesimlerde lodos kıyıda karayel zamanla fırtına hızında.

* Sıcaklıklar yükselmeye devam ediyor. Özellikle kuzey bolgeler ortalamanın 10 derece üzerinde olacak. Bu hava normal degil. İstanbul’da bugün 15, pazar pazartesi 17-18 derece. Yağışlar da kesildi. Haftaya salı gününe kadar da yağış yok.

Hava Forum sayfası da “Afrika, Balkanları etkisiz hale getirerek Trakya sınırımızdan ülkemize sokuldu. 6-7 gün misafirimiz olacak. Yurdun büyük bir kısmı bol güneşin etkisinde… Hava bahar modunda, ılıkçılar çok mutlu ! Güneş gözlüklerinizi takmayı unutmayın… İyi günler…” dedi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ