Işıklar ve Otlatıcı’ya soruşturma izni

Işıklar ve Otlatıcı’ya soruşturma izni
  • Gündem
  • 6 Ağustos 2012 17:43 | Güncellenme: 25 Temmuz 2019 17:47
  • A+
    A-
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri belediye başkanı Özcan Işıklar ve yardımcısı Ayhan Otlatıcı hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına Danıştay’dan soruşturma izni verildi.

 

Silivri belediye başkanı Özcan Işıklar ve yardımcısı Ayhan Otlatıcı 2009 yılında işten attığı beş geçici işçi 2010 Aralık ayında mahkemeden işe başlama kararı almalarına rağmen tekrar işe başlatmamaları nedeniyle açtıkları davalarda işçiler lehine verilen mahkeme kararlarını uygulamadıkları ortaya çıktı.

Reklam

 

DANIŞTAY DOSYAYI SORUŞTURMA AÇILMASI İÇİN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA YOLLADI

İç işleri bakanlığının gönderdiği müfettişin incelemesi sonucunda soruşturma izni verilmemesi üzerine Danıştay’a yapılan itiraz soncunda birinci daire esas 2012/596, karar 2012/723 no ile soruşturma izni verilerek gereğinin yapılması için dosya Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

 

IŞIKLAR TARAFINDAN İŞTEN ATILAN İŞÇİLER ŞİKAYETÇİ OLDU

2009 yılında Özcan Işıklar tarafından işten çıkartılan Yılmaz Demir, Cafer Yucak, Harun Şenyer, Muhsin Öztekin, Fatma Yıldırım, Ömür Aslan haklarını aramak ve işe geri dönmek üzere şikâyetçi olmuşlardı.

 

IŞIKLAR VE YARDIMCISI OTLATICI MAHKEME KARARINI UYGULAMADI

2010 yılında mahkeme kararı ile işe dönüş kararı aldıran beş işçi bu kez Özcan Işıklar tarafından sürgün edilerek, İstanbul İl Özel İdaresine naklen atamaları yapılmış ancak İl Özei İdaresi ile yapılan protokol gereği belediye ile ilişkileri kesildikten sonra, geçici işçi statüsünde olmaları nedeniyle il Özel İdaresine nakillerinin mümkün olmadığı belirtilerek dosyaları belediyeye iade edilmişti. Fakat Özcan Işıklar ve Personel Müdürlüğünün bağlı olduğu başkan yardımcısı Ayhan Oylatıcı bu beş işçiyi mahkeme kararına rağmen görevlerine başlatmadı.

 

Şikâyetçilerin talebi üzerine hakkında soruşturma açılması istenen Silivri Belediye başkanı Özcan Işıklar ve yardımcısı Ayhan Otlatıcı ile personel müdürü hakkında İç işleri bakanlığı soruşturma izni vermemişti.

 

Ancak Özcan Işıklar tarafından işten çıkartılan beş işçi haklarını aramaya devam ederek Danıştay’a başvurdu.

Davayı inceleyen Danıştay beşinci dairesi kararında Ön inceleme raporu ve bilgi ile belgelere göre mahkeme kararları gereği 2010 yılı Aralık ayında geçici işçi statüsünde işe başlatılan beş işçinin başka kuruma geçmesinin hukuken mümkün olmadığının bilinmesine rağmen İl Özel İdaresine gönderilmeleri, dosyalarını İl Özel İdaresinden iade edilmesine rağmen tekrar işe başlatılmadıkları, açıkta bırakıldıkları ve mağdur edildikleri, işe başlatılmamaları üzerine mahkemeden 2011 yılı Haziran ayında mahkemelerce verilen işe başlatılma kararlarının da uygulanmadığı söz konusu eylemlerden dolayı Özcan Işıklar ve Ayhan Otlatıcı ile Personel Müdürünün sorumlu bulundukları, bu nedenle haklarında soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelik bulunduğundan İç İşleri Bakanlığının Özcan Işıklar, Ayhan Otlatıcı için soruşturma verilmemesine ait kararı Mayıs 2012’de kaldırıldı.

 

Dosya’yı Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına gönderen Danıştay beşinci dairesi böylece Silivri belediye Başkanı ve yardımcısı Ayhan Otlatıcı ve eski başkan yardımcısı Yılmaz Kandemir hakkında savcığın önünde bulunan en önemli engel olan bakanlık izni sorununu kaldırmış oldu.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ