Instagram Threads Nedir? Nasıl Kayıt Olunur?

Son günlerde, Twitter’ın tweet görüntüleme sınırlaması adımından sonra Meta şirketi, Threads adlı bir uygulama ile dikkatleri üzerine çekti. Twitter’a rakip olması beklenen Threads uygulamasının kullanıma sunulmasıyla birlikte teknoloji meraklıları, Threads’in ne olduğunu, nasıl kayıt olunup indirileceğini öğrenmek için arayışa girdi. Ayrıntılar haberimizde…

Instagram Threads Nedir? Nasıl Kayıt Olunur?
  • Teknoloji
  • 6 Temmuz 2023 12:30 | Son Güncellenme: 7 Temmuz 2023 16:44
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Facebook’un sahibi Meta, Twitter’a rakip bir uygulama olan Threads’i kullanıma açtı. Threads’in kullanıma sunulmasının ardından Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, “Threads’e hoş geldiniz” paylaşımını yaptı.

Threads, Instagram ile entegre çalışan bir uygulama olarak, Twitter’daki son değişikliklerden hoşnut olmayan kullanıcıları cezbetme potansiyeline sahip olduğu düşünülüyor. Bu metin tabanlı uygulama, tek seferde 500 karaktere kadar paylaşım yapma imkanı sunuyor.

Threads’te, yazılı mesajların yanı sıra linkler, fotoğraflar ve videolar gibi içerikler de paylaşılabiliyor, benzer şekilde Twitter’da olduğu gibi.

Meta’nın Threads’i 6 Temmuz’da piyasaya sürülmesi bekleniyor. Instagram’la bağlantılı olarak çalışacak Threads, Apple App Store’da da yerini aldı. Uygulamanın ekran görüntüleri, Twitter’a benzer bir arayüzü olduğunu gösteriyor. Paylaşılan bilgilere göre App Store üzerinden ön siparişe açılan uygulama, Instagram’a bağlanacak.

Instragram’a bağlı çalışacak Thread, bu sayede yüz milyonlarca hesapla eşleşecek. Threads, Twitter’a benzer bir arayüze sahip olacak ve paylaşımlarda karakter sınırlaması olacak. Kullanıcılar, Twitter’da olduğu gibi paylaşımlara fotoğraf, video veya link de ekleyebilecekler. Threads kullananlar paylaşımları beğenip yorum yapabilecek, yeniden paylaşarak başka kişilere gönderebilecekler.

THREADS’E NASIL KAYIT OLUNUR?

Apple Store üzerinde yer alan görüntülerden yola çıkarak, kullanıcıların Instagram hesaplarını kullanarak platforma kayıt olabilecekleri ve mevcut kişilerini takip edebilecekleri belirtiliyor.

Uygulama 100’den fazla ülkede kullanıma açılsa da henüz Avrupa Birliği’nden erişilemiyor. Bunun nedeniyse Avrupa Birliği’nde kullanıcı verilerine dair düzenlemeler.

THREADS UYGULAMASI NE İŞE YARAR?

Meta tarafından yapılan açıklamada, “Threads’de toplulukların bugün ilgilendikleri konulardan yarın trend olacak konulara kadar her şeyi tartışabileceği bir yer olacak. İlgilendiğiniz şey ne olursa olsun, en sevdiğiniz içerik oluşturucuları ve aynı şeyleri seven diğerlerini takip edip onlarla doğrudan bağlantı kurabilir veya fikirlerinizi, düşüncelerinizi ve yaratıcılığınızı dünyayla paylaşmak için kendinize ait sadık bir takipçi kitlesi oluşturabilirsiniz.” ifadeleri yer aldı.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ