İlaçtan kurtarıyor! Yüksek şekeri düşüren doğal destekler

Yüksek şeker birçok insanın yaşadığı hastalıklardan biridir. Yüksek şekerden kurtulmak için tam olarak bir yaşam tarzı değişikliğine gitmeniz gerekirken, şeker seviyesini düşürmek için doğal desteklerden de faydalanabilirsiniz. İşte yüksek şekerden kurtaran doğal destekler…

İlaçtan kurtarıyor! Yüksek şekeri düşüren doğal destekler
  • Sağlık / Yaşam
  • 18 Ağustos 2023 09:37 | Son Güncellenme: 18 Ağustos 2023 10:02
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam ve genetik faktörler gibi sebepler nedeniyle yüksek şeker sorunu ortaya çıkabilir. Bu durumla birlikte şekeri kontrol altında tutmak yine sizin için zorlayıcı olabilir. Yüksek şeker sorunu olanlar için doğal destekler kullanarak şekeri dengede tutmak mümkün.

YÜKSEK ŞEKERİ DÜŞÜREN DOĞAL DESTEKLER

Şekeri ilaç gücünde düşüren bazı doğal destekler vardır. Berberin, inozitol, tarçın, çemenotu, çinko, krom, gynema, slyvestre, zerdelçal, taurin ve yeşil çay, yüksek şekeri düşürücü etkiye sahiptir. Bu tür destekleri doktorunuza danışarak tüketebilirsiniz.

Öte yandan yüksek kan şekerinden kurtulmak istiyorsanız bilimsel çalışmalara göre öğün arasını uzatmaktır. Akşam yemeği sonrasında 12-14 saat aç kalabilirsiniz.

Bir diğer dikkat edebileceğiniz şey içerisinde şeker bulunan gıdalardan olabildiği kadar uzak durmaktır. Bu tür gıdalar sizin şekerinize adeta tavan yaptırır. Beslenme düzeniniz lif içeriği yüksek gıdaları da barındırmalı. O nedenle sebze ve bakliyat gibi gıdaları tercih etmelisiniz. Tam buğday unlu ya da şeker ilavesiz doğal ve kompleks karbonhidratları tercih etmelisiniz. Yani bu süreçte beyaz undan uzak durmak en sağlıklısı olacaktır.

Yüksek şekerden kurtulmak için kortizol yani stres hormonunu da düşürmelisiniz. Bunun için düzenli olarak yürüyün. Sevdiğiniz hobilerle ilgilenin. Meditasyon yapın.

BU GIDALAR ŞEKERİ YÜKSELTİYOR

Şekeri düşürmeye yardımcı olan besinlerden bahsetmişken bir de şekeri yükselten tehlikeli besinleri de paylaşalım. Şekeri bu gıdalar yükseltiyor:

Asitli içeceklerin ve hazır meyve sularının katkı maddesi ve şeker oranı oldukça yüksektir. Kendi hazırladığınız şeker ilavesi olmayan taze meyve sularını tüketin.

Fastfood ve kızartmalar en büyük düşmanınız. Dışarıda yemek yeme alışkanlığını sonlandırın ve pişirme şekli olarak haşlama, ızgara ve fırınlama yöntemlerini tercih edin.

Beyaz pirinç ve makarna şekeri yükselten besin türleridir ve genellikle gözden kaçırılır. Bunlar yerine esmer pirinç, kepekli makarna, bulgur pilavı tüketin. Daha fazla lif içerir, tok tutar ve kan şekerini dengeler.

Patates mutfağımızın olmazsa olmazıdır. Ancak içerisinde çok fazla nişasta barındırmasıyla başlıca şeker kaynağıdır. Dengeli tüketin.

Pastane ürünleri olan pasta, kraker, çikolata gibi yüksek şekerli gıdaları tüketmeyin. Fazla olmamak kaydıyla taze meyve tüketin. Meyvelerin içerinde de şeker olduğunu, fazlasının zararlı olduğunu unutmayın.

Fazla miktarda tüketilen kırmızı et, içerdiği yağ oranıyla vücuttaki şeker miktarını yükseltir. Kırmızı eti dengeli ve porsiyon şeklinde tüketin. Tavuk, hindi, balık gibi daha az yağ içeren et gruplarını da tüketebilirsiniz.

Tam yağlı süt içerdiği yüksek yağ oranıyla kan şekerini oldukça arttırır. Yarım yağlı sütleri tercih edin.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ