İklim değişikliğinin tarım sektörü üzerindeki etkileri

Silivri Belediyesi, “İklim Değişikliğine Uyum İçin Tarımda Yenilikçi Bir Mesleki Eğitim Perspektifi” projesinin kapanış lansmanı düzenledi.

İklim değişikliğinin tarım sektörü üzerindeki etkileri
  • Güncel
  • 25 Ekim 2024 18:18 | Güncellenme: 25 Ekim 2024 18:24
  • A+
    A-
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediyesi, “İklim Değişikliğine Uyum İçin Tarımda Yenilikçi Bir Mesleki Eğitim Perspektifi” projesinin kapanış lansmanı düzenledi.

Etkinlikte konuşan Silivri Belediye Başkanı, projenin yalnızca tarımın geleceği değil, toplum ve çocukların geleceği açısından da kritik bir adım olduğunu vurguladı.

Silivri Belediyesi tarafından Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda “İklim Değişikliğine Uyum İçin Tarımda Yenilikçi Bir Mesleki Eğitim Perspektifi” projesinin kapanış lansmanı gerçekleştirildi. Etkinliğe, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanı Ahmet Atalık, Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, İlçe Tarım Müdürü Nuri Ertuğrul, Silivri Önder Çiftçi Derneği Başkanı Metin Oral, Çatalca Tarımsal Hizmetler Müdürü Osman Çalışkan ve ekibi, Silivri Kent Konseyi Başkanı Nursel Erel, KAGİD tarım komisyonu üyeleri, meclis üyeleri ve tarım lisesi öğrencileri gibi birçok katılımcı yer aldı.
Balcıoğlu, iklim değişikliğinin tarım sektörü üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, sıcaklık artışlarının tarımsal üretimi azalttığını ve gıda güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı. Bilim insanlarının, sera gazı emisyonlarının azaltılmaması durumunda önümüzdeki yüzyılda sıcaklıkların 1 ila 6 santigrat derece artabileceğini hatırlatarak, bu durumun çiftçiler için daha az verim anlamına geldiğini dile getirdi.
Proje kapsamında ele alınan konulara değinen Balcıoğlu, “Proje boyunca iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı nasıl önlemler alabileceğimizi, tarımsal su yönetiminde nasıl daha verimli olabileceğimizi ve tarımsal hava durumu bilgisi gibi hayati konuları ele aldık. Bu proje ile yalnızca bugünün değil, yarının çiftçilerine de destek olmayı hedefledik” şeklinde konuştu.
Proje süresince atılan adımları aktaran Balcıoğlu, iklim değişikliğinin tarım üzerindeki etkilerini daha net görebilmek için kapsamlı bir analiz gerçekleştirdiklerini belirtti. Ardından, çiftçilerin ve tarım öğrencilerinin iklim değişikliğiyle başa çıkmalarını öğrenmeleri için eğitim modülleri geliştirdiklerini vurguladı. Eğitimlerin, katılımcıları daha bilinçli ve hazırlıklı hale getirdiğini ifade eden Balcıoğlu, “Tarım lisesi öğrencilerimiz ve çiftçilerimiz için bir dijital eğitim platformu oluşturduk. Bu platformda eğlenceli ve öğretici bir tarım oyunu da geliştirdik. Amacımız, iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratırken öğrenmeyi daha kolay ve keyifli hale getirmekti” dedi.
Balcıoğlu, projenin elde ettiği başarılardan bahsederek, “Bu projede elde ettiğimiz başarılar, yalnızca yerelde değil, uluslararası alanda da yankı buldu. İstanbul Teknik Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Avusturya, Çekya ve Polonya’dan iş ortaklarımızla beraber çalıştık. Bu iş birliği, sadece Silivri için değil, tarımın geleceği için büyük bir adımdı” dedi.
Projenin bir son olmadığına değinen Balcıoğlu, daha büyük adımlar için bir temel oluşturduğunu belirterek, iklim değişikliğiyle mücadelede ve tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin artırılması yönünde çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

Reklam
Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ