Genç kalmanın sırrı keşfedildi! İbn-i Sina bin yıl önceden gizli şifreyi vermiş! O tohum…

İbn-i Sina, bin yıl öncesinden pek çok farklı sağlık problemi için doğal çözüm yöntemleri ile şifa tavsiyelerinde açıkladı. Ayrıca adeta genç kalmak için de bir tohum önerisinde bulundu. İşte İbn-i Sina’nın bin yıl öncesinden tavsiye ettiği ve adeta genç kalmaya yardımcı olabilen o tohum…

Genç kalmanın sırrı keşfedildi! İbn-i Sina bin yıl önceden gizli şifreyi vermiş! O tohum…
  • Yaşam
  • 13 Eylül 2023 08:28 | Son Güncellenme: 13 Eylül 2023 08:35
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Genç kalmanın sırrı! İbn-i Sina bin yıl öncesinden o tohumu önerdi…

İbn-i Sina bin yıl öncesinden pek çok sağlık sorunun tedavisi için doğal yöntemlerle şifa tavsiyelerinde bulundu. Ünlü hekimin şifa kitaplarında ele aldığı konular, bilim insanlarının bile ilgisini çekebiliyor. Bunun yanı sıra şifa kitaplarında tavsiye ettiği bir tohum, yaşlanmayı yavaşlatma konusunda faydalı olabiliyor. Bu nedenle adeta genç kalmanın sırrı gibi de görülebiliyor.

İBN-İ SİNA’NIN ADETA GENÇ KALMAK İÇİN TOHUM TAVSİYESİ

İbn-i Sina, bin yıl öncesinden birçok sağlık problemine çözüm önerisinde bulundu. Ayrıca adeta genç kalmanın sırrı ile ilgili de tavsiyelerde bulundu. Nitekim önerdiği kenevir tohumu, pek çok sağlık problemine faydalı olabiliyor.

Kenevir tohumu sinirlerin yatıştırılmasında ve genç hücre sayısının artmasında faydalı olabiliyor. Ayrıca doğal kolajen içerdiğinden dolayı, ciltteki hasar görmüş yapıyı hızlıca onarabiliyor. Ek olarak günümüzde kemoterapi tedavisinin şiddetini azaltmak için tavsiye edilebiliyor.

İbn-i Sina’nın tavsiye ettiği ve birçok farklı fayda da sağlayabilen kenevir tohumu, sağladığı yararlar sayesinde adeta genç kalmanın sırrı gibi görülebiliyor.

KENEVİR TOHUMU TÜKETİMİ

Kenevir tohumu, yaşlanmanın yavaşlatılması konusunda faydalı olabiliyor. Bu nedenle adeta genç kalmanın sırrı gibi de görülebiliyor. Ayrıca İbn-i Sina’nın da önerdiği kenevir tohumunun tüketim şekli aşağıdaki gibi gerçekleşebiliyor.

Kenevir Tohumunun Hazırlanışı: Kenevir tohumu basit bir şekilde demleniyor. Nitekim güneşte kurutulur ve normal bir bitki çayı demliyormuş gibi demlenebilir.

Diğer Tüketim Yöntemi: İbn-i Sina’nın da önerdiği kenevir tohumu, bir su bardağı süte 5 kenevir tohumu ilave edilip kaynatılarak da tüketilebilir. Ayrıca günlük bir bardak olacak şekilde tüketilir.

İbn-i Sina’nın tavsiye ettiği kenevir tohumu, E vitamini kaynağı olarak gösterilebiliyor. Bu nedenle saçların hem daha sağlıklı hem de daha gür çıkmasında yararlı olabiliyor. Ayrıca saçların kökten dökülmesine ve yıpranmasına karşı da faydalı olabiliyor. Bu nedenle İbn-i Sina’nın önerdiği söz konusu tohum, adeta genç kalmanın sırrı olmasının yanı sıra güzellik için de önerilebiliyor.

Not: Alerji etkisi oluşabilecek veya farklı bir sağlık problemi ortaya çıkabilecek kişilerin uzman bir doktora danışarak tüketmeleri tavsiye edilir.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ