Esen: “Volkan Yılmaz Şov Yapıyor.”

CHP Silivri İlçe Örgütü tarafından düzenlenen basın toplantısında yerel siyaset konuşuldu.

Esen: “Volkan Yılmaz Şov Yapıyor.”
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Toplantıya CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ve Silivri Belediye Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ile Melih Yıldız basının karşısındaydı.

Esen’in adaylığını açıklaması Balcıoğlu ve Yıldız!a soğuk duş etkisi yaptı.
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, basın toplantısında üstü kapalı adaylığını açıkladı. Esen, “İlçe Başkanı partinin doğal olarak belediye başkan adayıdır.” diyerek önümüzdeki yerel seçimlerde aday adaylığı için ilk sinyali verdi. Millet İttifakı’nın Silivri adayının İYİ Parti’den olması ihtimaline ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Esen, “Bunları konuşmak için henüz erken.” dedi. Esen’in açıklaması adaylık çalışmaları yapan Bora Balcıoğlu ile Melih Yıldız üzerinde soğuk duş etkisi yaptı.

AKP ve MHP’ye halkın karşında tartışma daveti
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, MHP Silivri İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantılarına atıfta bulunarak “Küçük ortak büyük ortağın yerine ortaya çıkıyor çünkü AKP’lilerin çıkıp konuşmaya yüzleri yok.” dedi. Esen, MHP tarafından düzenlenen toplantılarda ülkenin sorunlarına, artan fiyatlara, enflasyona, işsizliğe çözüm önerileri sunmak yerine devamlı olarak kendilerini eleştirdiklerini ve çamur at izi kalsın siyaseti yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Esen basın aracılığıyla AKP ve MHP ilçe başkanlarına çağrı yaparak istedikleri ortamda, halkın karşısında Silivri’ye ait sorunları ve konuları tartışmaya davet ettiğini söyledi.

“Kaç Cuma geçti, Su Faturası nerede?”
İBB Meclisi Kasım Ayı Toplantısında konuşan Başkan Volkan Yılmaz’ın, “Evimize 400 ile 500 TL arasında İSKİ faturası geliyor. Faturayı getireceğim söz” iddiası soruldu. “Volkan beyin su faturası olayı, camide içki içtiler (Kabataş) olayına döndü. Kaç Cuma geçti açıklanmadı” diyen CHP’li Esen, “Yayınlamamasının sebebini kamuoyuna bırakıyoruz. Yalancı demeyelim ama iddiasını ispatlamaya davet etmeyi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

“Zafer Yalçın’a çay bahçesi tahsisi etik değil”
Esen, “MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın’ın sahilde çay bahçesi sahibi olmasını siyasi etki açısından doğru buluyor musunuz” şeklindeki soruya “Önceki dönemden kendisinin almış olduğu bir hak vardı zaten. Bildiğimiz kadarıyla orada bir çalışma yapıldı. Falezlerin güvenliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlandı. Ve çay bahçeleri de sahiplerine iade edildi. Bu kapsamda kendisine iade edilip edilmediğini bilmiyorum ama etik mi derseniz ben etik bulmuyorum.”

“İnsanlarımıza kendi topraklarını satacaklar. Volkan Yılmaz’ın çözdük diye şov yapıyor.”
Silivri’nin Sayalar, Çayırdere ve Danamandıra köylerinde yıllardır süren tapu sorunu ile ilgili Volkan Yılmaz’ın “Belediye eliyle çözeceğiz.” açıklamalarına da değinen Esen; “144 yıldır burada yaşayan, bu toprakları işleyen vatandaşlarımız bunlar. Bugüne kadar AKP Hükümeti hariç hiçbir hükümet bu vatandaşlarımıza işgalci gözüyle bakıp ecrimisil istemedi. Bu topraklar bu vatandaşlarımızın hakkıdır. AKP yıllardır bu insanları kandırdı. Bölge Milletvekilimiz Akif Hamzaçebi defalarca soru önergesi verdi, Meclis kürsüsünden bu sorunu dile getirdi. Sorun çözülmedi. AKP bu sorunu çözemedi. Şimdi bir algı operasyonu yapılıyor. Volkan Yılmaz’ın çözdük diye şov yaptığı, toplam toprakların sadece %20’lik kısmı. Ama bu %20’yi bile köylüye tekrar satacaklar. Yani insanlarımıza kendi topraklarını satacaklar.” dedi. Esen tapu sorununun çözümü ile ilgili “Bu sorun CHP iktidarında çözülecek.” vaadinde bulundu.

“İskeçeli Mobilya’da 3 bin metrekareden fazla kaçak yapıya göz yumuldu.”
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, Değirmenköy Mahallesi’nde İskeçeli Mobilya’ya ait olan fabrikanın kaçak yapısı ve Silivri belediye Başkan Yardımcı Hasan Solak’ın ailesine ait apartmanın girişine yapılan kaçak çıkma ile ilgili gelen bir soru üzerine “Bu konuları hem Silivri Belediyesi nezdinde, hem İBB nezdinde ısrarla takip ediyoruz. Biz isimlere takılmıyoruz, bunlara müsaade edenlere takılıyoruz. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz İskeçeli’de, Merdanoğlu’nda, VEGA AVM’de, Hasan solak olayında bunlara göz yumuyor. Biz soru önergesi ile sorunca kaçamak cevaplar veriyor. Sadece İskeçeli Mobilya’da 3 bin metrekareden fazla kaçak yapıya göz yumuldu ve sonunda bizim girişim ve takiplerimizle İBB tarafından burası mühürlendi. Bunlardan başka birçok kaçak yapılaşma daha tespit ettik. Hepsini de İBB’ye bildirdik. Bunları takip ediyoruz, takipçisi olacağız. Bunların planları var mı? Yok. Ruhsatları var mı? Yok. Hepsi kaçak. Köylerde tarım arazisi üzerine yapılan sade vatandaşın 2 göz odalı evini yıkıp şov yapacaksınız ama fabrikatörlerin, müteahhitlerin kaçak yapılarına göz yumacaksınız. Bu suçtur.” diye konuştu.

“Silivri Belediyesi’ne ait Sayıştay raporlarının neden açıklanmıyor?”
Silivri Belediyesi’ne ait Sayıştay raporlarının neden açıklanmadığı ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Esen, “Bizim dönemimizde müfettişler Belediye’den ayrılmıyordu. Şimdi bırakın bir tek müfettiş gelmesini, Sayıştay raporlarının bile üstleri örtülüyor.” dedi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ