Ekrem İmamoğlu İBB Meclisini inletti! AKP’liler çileden çıktı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2020 yılının İBB faaliyet raporunu İBB Meclisi’ne sundu.

Ekrem İmamoğlu İBB Meclisini inletti! AKP’liler çileden çıktı!
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

İmamoğlu, “İBB’ye yönelik Türkiye tarihinde örneği görülmemiş hukuksuzluklar, uygulamalar, dışlamalar ve engellemelerle karşı karşıya kaldıklarını vurguladı. İmamoğlu “İBB yönetimi olarak 2 yılda ‘israf düzeninin’ belini kırmaya başladık, kırmaya da devam edeceğiz” dedi.

2020 yılını özetleyen İmamoğlu, Mart 2020’de, corona virüs dünyada ve Türkiye’de hayatı alt üst etmeye başladığında 8 aylık bir yönetim olduklarını hatırlattı. İmamoğlu “Onlarca yıldır çözüm üretilmemiş İstanbul’un devasa sorunlarının üzerine, pandeminin neden olduğu yeni büyük ekonomik ve sosyal tahribatlar eklendi. Üstelik bir de, bu süreçte İBB’ye yönelik Türkiye tarihinde örneği görülmemiş trajikomik hukuksuzluklar, uygulamalar, dışlamalar ve engellemelerle karşı karşıya kaldık” dedi.

“TUHAF İŞLERLE KARŞILAŞTIK”

“Her yeni gün, 31 Mart ve 23 Haziran’da ortaya çıkan millet iradesini yok sayan, o yüce iradeyi bir türlü hazmedemeyen düşünce yapısının ürünü olan tuhaf işlerle karşılaştık” diyen İmamoğlu, bütün bu zorluklara rağmen, kararlılıkla hedeflerine yürümeye devam ettiklerini kaydetti.

“İSRAF DÜZENİNİN BELİNİ KIRMAYA BAŞLADIK”

Yıllardır ihmal edilmiş büyük sorunları çözmeye başladıklarını ifade eden İmamoğlu “İBB yönetimi olarak 2 yılda ‘israf düzeninin’ belini kırmaya başladık, kırmaya da devam edeceğiz. Kamu kaynaklarını çarçur eden, fırsat eşitliğini, kentsel adaleti ve çevreyi umursamadan, betona, ranta ve kayırmacılığa dayalı iş yapma anlayışını kaldırıp attık. Ve 2 yılda İstanbul’da yepyeni bir düzen kurduk. Adalete, liyakate, kent yoksulluğuyla mücadeleye ve insana özene dayalı olarak kurduğumuz bu yepyeni düzen sayesinde, İstanbul’un atılım yılları başladı” dedi.

“MİLLETE HESAP VERECEKSİNİZ”

İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

* İBB’nin 23 Haziran’da tarihi oy oranıyla seçilmiş yönetimi olarak israf düzenine karşı aldıkları tedbirlerle, “İstanbul’un Atılım Yılları”nı başlattıklarını söyledi. İmamoğlu “Kentin geleceği ile ilgili tüm önemli kararları her seferinde ama, her seferinde milletle alacaksın.

* Her seferinde milletin sesine kulak vereceksin; asıl iradenin millet olduğunu bileceksin. Ve her seferinde millete hesap vereceksin. Bir kişiye değil, hangi görevi yaparsan yap millete hesap vereceksin.

* Millete hesap vermenin, sadece ahlaki ve hukuki bir sorumluluk değil, ama aynı zamanda büyük bir onur olduğunu hücrelerine kadar özümseyeceksin.

* Kim ne derse desin, ne tür engel çıkarılırsa çıkarılsın, hangi algı operasyonlarıyla atılımlarımızı küçümsemeye ve görmezden gelmeye çalışırlarsa çalışsınlar, İstanbul’da daha önce örneği görülmemiş bir yerel demokrasi anlayışı ve insanımızın yaşam kalitesini merkeze alan bir belediyecilik hayata geçiyor.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ