Ekrem İmamoğlu, Balcıoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’nin yeni Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu.

Ekrem İmamoğlu, Balcıoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’nin yeni Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’na tebrik ziyareti yaptı. Silivri Belediyesi önünde karşılanan İmamoğlu, Balcıoğlu tarafından makam odasında ağırlandı.
Balcıoğlu’na çok güvendiklerini söyleyen İmamoğlu, “Bu 5 yılda, çok özel bir dönemi hep birlikte yaşayacağımıza inanıyorum. Uyumlu bir çalışmanın her ilçeye çok büyük bir faydası var” dedi.
İlk 5 yıllık dönemlerinde hiçbir ilçeyi birbirinden ayırmadıklarını belirten İmamoğlu, “Bunu en iyi bilen ilçelerden birisi Silivri. Her noktasına hizmeti kavuşturduk. Ama bu dönemde, bunu daha yukarıya taşımanın önce hazırlıklarını yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İmamoğlu, “Tarımı da önemsiyoruz ama burada var olan, kurulmuş sanayi bölgelerinin belli oranda ihtiyaçlarını da önemsiyoruz. Kent merkezinin dinamik bir yapıya kavuşmasını da önemsiyoruz. Ama bir yandan da kendi o üretken, doğasını koruyan kimliğiyle hem dönüşmesini hem de tarımla uyumlu bir merkez olmasını da önemsiyoruz. Tabii ki inşallah yakın gelecekte özellikle İstanbul’un çöp depolama alanı olarak geçmişte tasarlanmış olan Seymen’in de bu süreçlerle, bütün İstanbul’un nasıl sıfır atığa veya atıktan enerji üretmeyle beraber, aktık depolama merkezinin nasıl minimize edileceğini de önemsiyoruz. Yani çok yönlü bakıyoruz. Silivri’nin tüm ihtiyaçlarına hakimiz. Ardımıza bakmadan, ileriye dönük projelerimizle, iş birliği içinde, sizin yapacaklarınızı ilçe belediyesi olarak Büyükşehir’in desteklediği, Büyükşehir’in yapacaklarınız sizin desteklediğiniz işler olarak ele alacağız” şeklinde konuştu.
“Silivri’de çok özenli, çok güçlü, çok ahlaklı, çok kimlikli, dayanışmacı, şeffaf bir belediyeciliği İstanbul’un en batısı Silivri’den başlayıp, Tuzla’ya kadar milimetre, milimetre hep beraber öreriz diye düşünüyorum. Silivri halkımızın gözü aydın olsun. Bora Balcıoğlu’yla beraber iyi bir dönem, Büyükşehir Belediyemizle beraber iş birliği içinde olan güzel bir 5 yıl yaşayacağız.”

İmamoğlu’nu Silivri Belediye Başkanı olarak ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunun söyleyen Balcıoğlu “Geçen 5 yıllık süre içerisinde, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak sizinle çalışma fırsatı yakaladım. Ve sizin önderliğinizde, ‘hizmetin siyaseti olmaz’ bakış açısıyla, sizden aldığım ilham ile aynı duygularla Silivri’mizde hizmet etmek için sabırsızlanıyorum. Silivri’mizin Allah vergisi özellikleri var. Tarımı, denizi, hizmet sektörleri… Bunları da yine siz nasıl ‘İstanbul’un muhafızı olacağım’ dediniz, ben de aynı şekilde Silivri’nin muhafızı olarak, koruyarak geliştireceğiz. Bugünü kurtaran değil de geleceği tasarlayan bir belediyecilik anlayışını da ilçemizde kurumsallaştıracağız. Silivri’miz yüz ölçüm bakımından da İstanbul’un 6’da 1 büyüklüğünde. Ne verirseniz alacak bu konuda. Doğru planlamayla, doğru bir yönetimle ben başaracağımıza inanıyorum. Burada tabii ki en büyük gücümüz, sizlersiniz. Biz de sizi ve Silivri’deki hemşerilerimizi, İstanbul’daki hemşerilerimizi mahcup etmeden çalışacağız.
Konuşmaların ardından İmamoğlu ve Balcıoğlu, kurum amirleri karşılıklı katılımıyla, Silivri’nin sorunlarına ve çözüm yollarına dönük, ortak masa toplantısı gerçekleştirdi.
Konuşmaların ardından İmamoğlu ve Balcıoğlu, Silivri’nin sorunlarına ve çözüm yollarına dair ortak masa toplantısı gerçekleştirdi. Bu toplantı, iki liderin ilçenin geleceği için ortak çalışma yönündeki kararlılığını pekiştirdi ve Silivri için kapsamlı projelerin hayata geçirilmesinin altını çizdi.
İmamoğlu ziyareti sonunda, yeni dönem için Silivri’ye olan desteğini ifade ederek, “Balcıoğlu’yla beraber iyi bir dönem, Büyükşehir Belediyemizle beraber iş birliği içinde olan güzel bir 5 yıl yaşayacağız,” dedi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ