Doğan “İBB nin bizi AKP ve MHP kadroları karşısında itibarsız duruma düşürmelerini kabul edilemez”

Geçtiğimiz gün “Meclis Üyeleri dar bir çevre tarafından belirlenecek” diyerek yeni dönem CHP Silivri Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adaylığından istifa eden Abdülcabbar Doğan, CHP içinde duyduğu rahatsızlığı 2019 seçimlerinin bir yıl sonra 2020 yılında CHP İstanbul İl Başkanlığı’na yazdığı bir mektupla belirtmiş.

Doğan “İBB nin bizi AKP ve MHP kadroları karşısında itibarsız duruma düşürmelerini kabul edilemez”
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Geçtiğimiz gün “Meclis Üyeleri dar bir çevre tarafından belirlenecek” diyerek yeni dönem CHP Silivri Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adaylığından istifa eden Abdülcabbar Doğan, CHP içinde duyduğu rahatsızlığı 2019 seçimlerinin bir yıl sonra 2020 yılında CHP İstanbul İl Başkanlığı’na yazdığı bir mektupla belirtmiş.

Mektubunda CHP Silivri Belediye Meclisi üyeleri, İlçe Örgütü, parti emekçileri ve doğal müttefiki demokratik kitle örgütlerinin İBB yönetimince baypas edilerek itibarsızlaştırılması hakkında olduğunu yazan Abdülcabbar Doğan, “Sayın il başkanım, ben Silivri CHP belediye meclis üyesi olarak yaşadığımız süreç içinde içim acıyarak söylüyorum tam bir hayal kırıklığı içindeyim. Bu sebeple düşünce ve taleplerimi paylaşmak istiyorum.”dedi.
Mektubuna devam eden Abdülcabbar Doğan, “Ne yazık ki ve acıdır ki, İBB’nin Silivri’de yapılan yatırımları ve hizmetlerini bizler MHP’ li Belediye Başkanı’ndan öğreniyoruz.
İBB daire başkanları ve birim müdürleri direkt belediye ile muhatap oluyorlar. Bizim Meclis grubumuzu, hem de ilçe örgütümüzü boşa düşürüyorlar. Bizleri baypas ederek, İBB ne yapmak istiyor? Eğer mesele ‘Yakınlaştırılan düşmanı dost” etmekse ki olmaz, “ uzaklaştırılan dost düşman” olursa ne yaparız? Kazanan kim olur?
Silivri’ye 26 dekar Nohut deneme ekimleri yaptırılmış basından öğreniyoruz. İBB Kariyer “Cankurtaran alınacak” ilanlarını girmiş yaşadığımız yerde bu iş başvurusunu bekleyen bizleri arayan gençlerimize ne söylememiz gerekiyor? İhale açılmış ihaleyi İSYON almış yine.
Kentsel dönüşümden, tarım ve hayvancılık, sosyal yatırımlardan, sosyal yardımlara, pandemi önlemlerine, kentsel altyapı yatırımlarına, imar hareketlerine kadar her konu da bizleri “etkisiz” elemanlar durumuna düşürmek örgüte ve demokratik mücadeleye en büyük zarardır. Tek adam rejiminin istediği tamda bu değil mi? Eğer kazanılacak bir mücadele varsa önce kendi mevzilerimizi güçlendirmek gerekmez mi?
Kıyı temizlikte olduğu gibi öncelik geçen dönem çalışan personellerin. Onlar mülakata çağırılacak, kabul edenler devam edecek, etmeyenlerden oluşan boşluğu bizlerden isteyeceklermiş. Bu oran ne olur, ne kontenjan verilir bilmiyoruz. Evet bir yıl boyunca tabanı kıyı temizlik ve cankurtaran için tuttuk böyle olacağı aklımın ucundan dahi geçmezdi. Ama maalesef bize bunları yaşatıyorlar.”

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Abdülcabbar Doğan mektubunun acil talepler kısmında ise;
Sayın Başkanım, örgütlerimizle, meclis üyesi grubumuzla İBB arasındaki bu anlamsız uyumsuzluğa son vermenin çaresini bulmalıyız. Silivri’ye İBB eliyle yapılacak her türlü hizmetin bilgisini önce örgütümüze ve meclis üyelerimize verilmesinin sağlanmasını İl Başkanımız ve yönetiminden özellikle talep ediyorum.

Silivri’den demokratik muhalefeti büyütmeye çalışırken, ülkemizi bu çağdışı despotik yapılardan kurtarmak için boğuşurken, partimizin bayrağını taşıyan İBB nin bizi AKP ve MHP kadroları karşısında itibarsız duruma düşürmelerini kabul edilemez buluyor, bu günün iletişim kolaylığı ile CHP ilçe örgütü ve meclis üyeleriyle İBB’nin hizmet paylaşım ağı kurulmasını talep ediyorum.

Kazanılmış her mevzi demokrasi güçlerinin moral ve motivasyonunu güçlendiriyor. Ankara’da İzmir’de , Eşkişehir’de ve diğer büyük küçük tüm il ilçe belediyelerimizde iyi şeyler nasıl ki bizleri ve bütün ülkeye moral kaynağı ve mücadele referansımız oluyorsa, biz Silivrili yöneticiler ve partili partisiz bütün diğer örgütlü müttefiklerimizle IBB nin olumlu olumsuz her türlü mücadelesinin direk paydaşları olmak ve sorumluluk almamayı talep ediyorum..

Sayın başkanım dilim döndüğünce anlatmaya çalıştığım İBB ile dayanışmacı örgütsel bağ ve iletişimin kurulmasına öncü olmanızı diliyor. Saygılar sunuyorum. 13.04.2020″

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ