DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR? Google Android deprem uyarı sistemi nedir, nasıl indirilir?

Android Deprem Uyarı Sistemi sayesinde birer uyarı cihazına dönüşen Android telefonlar, deprem anlarında kullanıcılarına saniyeler kazandırabilecek bildirimler gönderiyor. Peki DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR? Google Android deprem uyarı sistemi nedir, nasıl indirilir?

DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR? Google Android deprem uyarı sistemi nedir, nasıl indirilir?
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

6 Şubat tarihli depremlerin ardından deprem uyarı sistemi gündeme gelmişti. Son olarak 10 Ağustos tarihinde yaşanan Malatya depreminde, bazı kullanıcılarda 25-20, bazılarında da 40 saniye geriden saymaya başladığı bildirildi.

Deprem uyarı sistemi, Google tarafından Android telefonlar için geliştirdiği bir yapıdır.

Google’ın Deprem Uyarı Sistemi, ya da Yakınımdaki Deprem uygulaması Malatya’da yaşanan 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından bir kez daha gündeme geldi. Olası bir depremi saniyeler öncesinden haber verebilen Android Deprem Uyarı Sistemi, bölgedeki tahmini deprem ve şiddetini cihazlara uyarı olarak gönderiyor.

Deprem anında kullanıcıların telefonlarına bildirim göndererek yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için tasarlanan uygulama, akıllı telefonlarda bulunan ivme ölçeri kullanarak yaklaşan sarsıntıyı algılayarak ve etkilenen bölgedeki kullanıcılara uyarı gönderiyor. Peki, Google’ın Deprem Uyarı Sistemi nedir, nasıl indirilir ve çalışır? İşte, ‘Yakınımdaki Depremler’ uygulaması kullanım bilgisi ve ayrıntılar.

Deprem Uyarı Sistemi, ABD merkezli teknoloji devi Google’ın Android işletim sistemiyle çalışan telefonlarda kullanılıyor ve ücretsiz olarak tüm kullanıcılara sunuluyor. Ancak bu uyarı bildirimlerini telefonunuzda açmanız gerekiyor. Ayrıca Android’in deprem uyarıları yalnızca Wi-Fi, kablosuz internet bağlantısı, ya da veri bağlantısı açıksa gönderiliyor.

GOOGLE DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL KULLANILIR?

Android deprem uyarı sisteminde yararlanmak için kablosuz bağlantı veya veri bağlantısı açık olmalıdır.

  • Telefonunuzun AYARLAR uygulamasını açın.
  • KONUM > GELİŞMİŞ > DEPREM UYARILARI’na dokunun.
  • DEPREM UYARILARI’nı açın.

Bölgenizde meydana gelen tüm depremler için uyarı alamayabilirsiniz. Bazen uyarı alabilir, ancak bulunduğunuz konumda bir deprem olduğunu hissetmeyebilirsiniz. Uyarıyı sarsıntı başlamadan önce, sarsıntı sırasında veya sonrasında alabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ