CHP Silivri İlçe’den Volkan Yılmaz’a yanıt geldi.

CHP Silivri İlçe, iş bırakma eylemi ile aldıkları maaşları protesto edip artış isteyen Belediye personellerinin başlattıkları eyleme ilişkin Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın açıklaması üzerine yeni bir açıklama yayınladı.

CHP Silivri İlçe’den Volkan Yılmaz’a yanıt geldi.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

CHP Silivri İlçe, iş bırakma eylemi ile aldıkları maaşları protesto edip artış isteyen Belediye personellerinin başlattıkları eyleme ilişkin Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın açıklaması üzerine yeni bir açıklama yayınladı.
Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçeden Volkan Yılmaz’ın açıklamasına cevap geldi.

CHP Silivri İlçe Başkanlığı Silivri Belediye personelinin 23.08.2023 tarihinde gerçekleştirdikleri destek verdiler.
Destek amaçlı ziyaretlerinde ilkini Park ve Bahçeler Müdürlüğü personellerine gerçekleştirdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bahçesinde toplanan belediye işçilerine emek ve hak arayışlarından kaynaklı iş bırakma eylemlerine Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığı olarak destek olacağımızı ifade ettiler.
CHP’li yöneticiler “2023 yılında Resmî Gazete ’de yayınlanan 7346 no’lu Cumhurbaşkanı kararı ile açıklanan yemek ücreti 121 TL’dir. Ancak Silivri Belediyesi Başkanı Volkan Yılmaz ve yönetiminin çalışan emekçi kardeşlerimize reva gördüğü günlük yemek ücreti 65 TL’dir. Bu tutum hem yasal değil hem insani değildir.
Mutlu Silivri sloganı ile çalışan personeli mutlu etmek ve mutlu olan personelin iş gücünü arttırmak ancak mutlu bir çalışma temposuyla sağlanabilir. Bunun yanı sıra, dertlerine kulak verdiğimiz emekçi kardeşlerimizin hem yasal hem insani hak olarak kullandıkları grev hakları meşrudur ve yasaldır. Demokratik ve yasal haklarını kullanan personelin, eylem yaptıkları alanlarda suyunu ve ekmeğini kesmek insan dışı bir uygulamadır. Buna asla rıza göstermeyiz. Müsaade etmeyiz.” Dedi.
Destek amaçlı ziyaretlerin ikinci kısmında ise Silivri Terminali’nde grev yapan belediye temizlik emekçilerimizi ziyaret eden Silivri CHP’li yöneticiler “Emekçilerimiz bizlere, aldıkları maaşlarının günümüz koşullarında kiralarını ödemeye dahi yetmediğini, resmi rakam olan açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiklerini ifade ettiler. En basit örneği ile Silivri Belediyesi çalışanlarının bankalarda dahi hiçbir itibarlarının kalmadığını, bankaların Silivri Belediyesi personeline direkt batık gözüyle baktığını da dile getirdiler. Volkan Yılmaz halktan kopukluğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Personellerini bile mutlu etmekten uzak bir belediye başkanının Silivri’yi mutlu etmesini bekleyemeyiz, bu anlayıştan da bunu beklemiyoruz.” Dedi.
CHP’li Silivri Belediye Meclis Üyeleri Melih Yıldız, Cabbar Doğan ile ilçe yöneticisi Uğur Çalış işçilere destek olmak için eylem bölgesine geldiler.,
İlçede iş bırakma eylemi nedeniyle iki gündür çöpler toplanmıyor.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ