Çanta’da 400 Milyonluk İmar Kıyağı iddiaları

Çanta Mahallesi Balaban Mevkiindeki 144 dönüm bir arazi Silivri Belediye Meclisinde MHP ve AKP meclis üyelerince alınan karar ile birlikte muhalefet partililerin itirazlarına rağmen oy çokluğu ile imara açıldı.

Çanta’da 400 Milyonluk İmar Kıyağı iddiaları
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Çanta Mahallesi Balaban Mevkiindeki 144 dönüm bir arazi Silivri Belediye Meclisinde MHP ve AKP meclis üyelerince alınan karar ile birlikte muhalefet partililerin itirazlarına rağmen oy çokluğu ile imara açıldı.

“Kişiye özel” imar hizmeti olarak nitelendirilen bu imar planı değişikliği Silivri Kamuoyunda ve özellikle Silivri CHP’den tepki almaya devam ediyor.
Mecliste onaylanan 144 dönüm tek kişiye ait olduğu iddia edilen parselde yapılan bu imar değişikliğini kişiye yönelik rant kazandırma çabası olduğunu iddia eden CHP’liler Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın insanları bağışa zorlayarak rant yaratılmasına imkân sağladığını ifade ettiğini söyledi.
CHP’liler Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdıklarını söylediler.

Silivri Belediyesi haziran ayı meclis toplantısında Çanta Balaban Mahallesi 734 ada, 60 parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, CHP’liler 60.000.000 TL değerinde olan yerin değerinin kişiye özel imar planı değişikliği ile 400.000.000TL’ye çıkartıldığını ve en düşük ihtimalde 350.000.000TL rant sağlandığını iddia ederek ret oyu vermesine karşın AKP ve MHP meclis üyeleri onayı doğrultusunda oy çokluğu ile karara bağlanmıştı.

Volkan Yılmaz, yapılan plan değişikliğini savundu.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Burada ne oldu ne yaptık neyi amaçladık ve bunun sonunda Silivri Belediyesi, kamu, vatandaş ne kazanıyor ne kaybediyor buralara değinmek istiyorum. Zaten yine en büyük hakem Silivri’de yaşayan vatandaşlarımızdır.
Öncelikle bu yapılan işlem yasal mı değil mi bunun tartışması yapıldı. Burada 1/1000 imar uygulama planının belediye eliyle yapılacağı gibi o arsanın sahibi vatandaşın ya da şirketin belediyeye bir plan teklifi sunma hakkı tamamen yasaldır.
Belediyenin bunu cevaplaması, komisyonda görüşmesi, ret veya kabul etmesi de kaçınılmazdır. Dolayısıyla burada Çanta mahallemizde 144.359,54 metrekarelik bir adada, yani dört tarafı yolla çevrili bir adanın içerisindeki hak sahibi, 1/1000 uygulama planını çizmiş ve belediyemize sunmuştur. Bu yapılan plan, belediyemizin teknik ekipleriyle yapılan istişarelerden sonra belediye meclisimize gelmiştir. Bunun kişiye özel, parsele özel, adaya özel yapılan bir uygulama olduğunu iddia etmek esasında kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir ifadedir. Sonuçta Türkiye’de hem Silivri Belediyesinde hem de diğer ilçe belediyelerinde bu şekilde uygulama planları yapılmıştır ve meclisten onaylanıp geçmiştir.
Yine CHP’li bir belediye başkanının yönettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) de çok fazla miktarda 1/5000’lik teklifler gelmiş ve mecliste görüşülerek reddedilmiştir ya da kabul edilmiştir. Bunun kişiye özel yapıldığını iddia etmeniz için Ahmet’e yapıldı, Mehmet’e yapılmadı diye somut örnekle karşımıza çıkmanız gerekir. Dolayısıyla biz, bu gibi gelen önerileri ve teklifleri görüşmeye devam edeceğiz. Uygun olanları kabul ederiz, uygun olmayanları kabul etmeyiz.” diye konuştu.
Diğer taraftan aynı bölgede imar isteyen vatandaşların mağduriyeti devam ediyor.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ