Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü: Altın Madalyalı Bayrak Göndere Çekildi!

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü kutlamaları, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in katıldığı törenle, Türk bayrağının, 253 bin şehit adına, üzerine ‘Çanakkale geçilmez’ yazan altın madalya takılarak göndere çekilmesiyle başladı. 18 Mart …

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü: Altın Madalyalı Bayrak Göndere Çekildi!
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü kutlamaları, Türk bayrağının, 253 bin şehit adına, üzerine ‘Çanakkale geçilmez’ yazan altın madalya takılarak göndere çekilmesiyle başladı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Avustralya Büyükelçisi Miles Armitage, Avustralya Askeri Ataşesi Captan Ben Esler, İngiltere Askeri Ataşe Yardımcısı LT Cade Dominic Kilbane, Fransa Askeri Ataşesi DA Nora Zelazli, Yeni Zelanda Büyükelçi Yardımcısı Nicole Slight, siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti adına Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler çelenk bıraktı. Ardından Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da çelenk koydu. Şehitleri selamlamak adına Çanakkale Boğazı’ndaki ‘TCG Büyükada’ fırkateyninden 21 pare top atışı gerçekleştirildi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ