Büyükçekmece’de kaçak yapılara taviz verilmiyor

Büyükçekmece Türkoba Mahallesi Çayırlar mevkiinde kaçak olarak yapıldığı tespit edilen yapılar belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Büyükçekmece Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele vererek kaçak yapılara taviz vermiyor. Son bir haftada 12 kaçak yapı yıkıldı.

Büyükçekmece’de kaçak yapılara taviz verilmiyor
  • Güncel / Manşet
  • 12 Temmuz 2023 12:40 | Son Güncellenme: 12 Temmuz 2023 12:49
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Büyükçekmece Türkoba Mahallesi Çayırlar mevkiinde kaçak olarak yapıldığı tespit edilen yapılar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

İstanbul‘un en önemli içme suyu havzalarından olan Büyükçekmece Gölü ve havza bölgesinde kaçak yapılaşmaya karşı mücadele veren Büyükçekmece Belediyesi kaçak yapılara taviz vermiyor. Büyükçekmece Belediyesi İmar Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin tespit ettiği 4 kaçak yapı polis ve zabıta ekipleri gözetiminde yıkıldı.

Son bir haftada 12 kaçak yapı yıkıldı

Büyükçekmece Türkoba Mahallesi Çayırlar mevkiinde imarsız ve kaçak inşa edilen 4 yapıyı tespit eden Büyükçekmece Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri, yapı sahiplerine yapılan tebligatın ardından yıkım kararı aldı. Polis ve zabıta müdürlüğü ekipleri gözetiminde kaçak yapıların yıkım işlemini gerçekleştirdi. Kaçak yapı sahiplerinin engelleme çabası sonuç vermedi.Büyükçekmece Belediyesi geçtiğimiz hafta içinde de Kararağaç Mahallesi Eskice Köyü mevkiinde imarsız ve kaçak inşa edilen 8 yapıyı yıkmıştı.

“Kararlılıkla mücadelemiz sürecek”

Konuya ilişkin olarak Büyükçekmece Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Büyükçekmece sınırları içerisinde kaçak yapılaşmaya müsaade edilmeyeceği belirtilerek, “İstanbul’un en önemli içme suyu toplama havzasını korumakta kararlıyız. Bugüne kadar göstermiş olduğumuz kararlılığı bundan sonrada aynı şekilde sürdüreceğiz” denildi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ