Bulgaristan’a girişte PCR testi zorunlu oldu.

Bulgaristan’a yurt dışından giriş yapacak kişilerden sınırda PCR test zorunluluğu getirildi.

Bulgaristan’a girişte PCR testi zorunlu oldu.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

29 Ocak’tan itibaren uygulamaya girecek kararda Bulgaristan vatandaşları ve ülkede ikameti olanlar ise Covid-19 testi ile 10 günlük karantina arasında tercih yapabilecek.

Söz konusu uygulama 29 Ocak’ta (cuma) uygulamaya girecek ve 30 Nisan’a kadar devam edecek.
Bulgaristan, ülkeye Avrupa Birliği (AB) dışından ve AB ülkesi vatandaşlarından son 72 saatte yapılmış negatif sonuçlu PCR test sonucu ibraz etmelerini isteyecek.

Sağlık Bakanı Kostadin Angelov’un dün yayınladığı genelgeye göre, Bulgaristan’a sınırda girişte istenecek testin kişinin pasaportunda yazıldığı gibi isimlerinin yazılı olması, testi gerçekleştiren laboratuvarın adı, adresi ve iletişim bilgileri, testin gerçekleştirildiği tarih, testin gerçekleştirilme metodu (latince harflerle) ve negatif olduğuna dair belirtilmiş olması gibi şartlar aranacak.

Buna benzer koronavirüs testi sunamayan Bulgaristan vatandaşları ve ülkede oturumu olan kişiler zorunlu 10 gün karantina altına alınacakları açıklandı.
Söz konusu uygulamadan uluslararası otobüs şoförleri ve TIR sürücüleri muaf tutulacakları belirtildi.

Bulgaristan’da, ilk olarak Birleşik Krallık’ta tespit edilen mutasyona uğramış koronavirüsü tespit edildiğini açıklayan Kostandin Angelov, yeni önlem ve kısıtlamalar alındığını pazartesi günü duyurmuştu.
Kostadin Angelov şöyle konuşmuştu: ‘Bugün gerekli işlemler yapılarak ülkeye girişlerde AB üyesi ülkelerden ve AB üyesi olmayan ülkelerden gelen vatandaşların negatif PCR testi ibraz etmeleri mecburi kılacak genelgenin yayınlanması için adımları atacağız. Böylelikle yeni tip koronavirüsüne karşı ülke topraklarımızın korumak ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamayı amaçlıyoruz’.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ