Bulgaristan Vatandaşlığı İçin Yeni Şart Geliyor

Bulgaristan vatandaşlığı için yeni bir kriter geliyor, bu da Türkiye’deki Bulgaristan göçmenlerini yakından ilgilendiriyor. Bulgaristan Parlamentosu, vatandaşlık başvurularında Bulgarca dilini bilmeyi zorunlu kılan bir değişiklik yapma kararı aldı …

Bulgaristan Vatandaşlığı İçin Yeni Şart Geliyor
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Bulgaristan vatandaşlığı için yeni bir kriter geliyor, bu da Türkiye’deki Bulgaristan göçmenlerini yakından ilgilendiriyor. Bulgaristan Parlamentosu, vatandaşlık başvurularında Bulgarca dilini bilmeyi zorunlu kılan bir değişiklik yapma kararı aldı. Bakanlar Kurulu’nun sunduğu yasa değişikliği teklifi, 240 üyeli Meclis’te 154 milletvekilinin oybirliğiyle kabul edildi.

Bu yeni düzenleme çocuklar için de geçerli olacak. Yani Bulgaristan vatandaşlığını geri alanların çocukları da artık Bulgarca bilmek zorunda olacak. Daha önceki uygulamada, vatandaşlığını geri alanların çocukları doğrudan vatandaşlık alabiliyordu.

İktidar koalisyonundaki Değişime Devam Demokratik Bulgaristan (PP-DB) ittifakı Milletvekili Denitza Saçeva, yurtdışındaki Bulgar diasporasının bu yeni düzenlemeden zarar görmemesi için Bulgarca eğitim veren okulların faaliyetlerinin artırılmasını önerdi. Saçeva, Bulgar kökenli vatandaşların yaşadığı ülkelerde hafta sonları Bulgarca eğitim veren okulların çocuk ve gençlere yönelik faaliyetlerini artırmalarını teklif etti.

İkinci bir oylamadan sonra yürürlüğe girecek olan bu düzenleme, Türkiye’deki Bulgaristan göçmenleri için önem arz ediyor.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ