Buğday satışı durduruldu: Ekmeğe zam kapıda!

Tahıl ambarı olarak bilinen Konya ve komşu ili Niğde’de ekmeğe zam geldi. Konya’da 4 liraya satılan 200 gram ekmek 5 liraya yükselirken Niğde’de ise 3,5 liradan satılan ekmeğin fiyatı 4,5 lira oldu. Zamma gerekçe olarak ise artan maliyetler gösterildi.

Buğday satışı durduruldu: Ekmeğe zam kapıda!
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), un fabrikalarına sübvansiyonlu buğday satışını durdurdu. Satışların durdurulmasıyla birlikte ekmeğe yüzde 50 zammın kapıda olduğu ifade edildi.

TMO, ekmek fiyatlarını kontrol altında tutabilmek için un fabrikalarına sürdürdüğü sübvansiyonlu buğday satışını bu aydan itibaren durdurdu. Bu durum, 50 kiloluk un çuvalının devlet destekli 340 TL olan fiyatını 570 TL’ye yükseltti. Bu nedenle ekmek fiyatına yüzde 30-50 zam gelmesi bekleniyor.

Gelişmeyi değerlendiren Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez şunları söyledi: “Tüketiciyi korumak için devletin zarar yazarak üreticiye sübvansiyon vermesini olumlu görsek de bu sürdürülebilir değil. Asıl önemli olan çiftçiyi korumak, ithalatı önlemek. Bu alım fiyatlarıyla gelecek yıl daha az üretim yapacak hale geleceğiz.”

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ