Beylikdüzü Belediyesinde skandallar zinciri…

İBB Başkanı İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediyesi Başkanı olduğu dönemde, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 17 yazarın katılacağı bir söyleşi etkinliği için açık ihale yapıldı. İhaleyi kazanan şirkete belediye kasasından 987 bin TL ödendi. İhalede adı geçen aralarında gazeteci-yazarlar Zülfü Livaneli, Murat Bardakçı, Ertuğrul Özkök, Abdulkadir Selvi, Ayşe Kulin gibi isimlerin olduğu ve ücret aldığı iddia edilen yazarlar ise “Böyle bir etkinliğe katılmadık” dedi

Beylikdüzü Belediyesinde skandallar zinciri…
  • Gündem / Manşet
  • 28 Kasım 2020 23:08 | Son Güncellenme: 28 Kasım 2020 23:19
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Beylikdüzü Belediyesi; 23 Kasım 2016’da “Kültür ve Sanat Etkinlik” ihalesi açtığı ihalede adı geçen aralarında gazeteci-yazarlar Zülfü Livaneli, Murat Bardakçı, Ertuğrul Özkök, Abdulkadir Selvi, Ayşe Kulin gibi isimlerin olduğu ve ücret aldığı iddia edilen yazarlar ise “Böyle bir etkinliğe katılmadık” dedi

Yerel yönetimlerdeki usulsüz ihale skandallarına bir yenisi eklendi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Beylikdüzü Belediye başkanı olduğu dönemde, hayali bir ihale düzenlendiği ortaya çıktı.

Beylikdüzü Belediyesi; Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 23 Kasım 2016’da “Kültür ve Sanat Etkinlik” ihalesi açtı. 20 Aralık-31 Aralık 2016 arasını kapsayan organizasyon için Türkiye’nin tanınmış yazarlarından oluşan 26 kişilik yazar listesi belirleyen belediye, söyleşi etkinliğine sadece 17 ismin katılacağı şartını koştu.

Açık teklif usulü olarak düzenlenen ve maliyeti yaklaşık 2 milyon 304 bin 906 TL olan ihaleyi, 987 bin 830 TL karşılığında Dilde Eğitim Spor Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kazandı. İhalenin ardından söyleşi programının gerçekleşmediği, etkinliğe katıldığı öne sürülen gazeteci ve yazarların etkinlikten haberleri dahi olmadığı ortaya çıktı.

HABERİMİZ BİLE YOK

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök: Seçimlerden önce Beylikdüzü’ne gitmişliğim var ancak böyle bir etkinliğe katılmadım.
Sanatçı-yazar Zülfü Livaneli: Etkinlikten haberim yok.
Tarihçi-yazar Murat Bardakçı: Hiç haberim yok. Zaten etkinliklerde bulunmam.
Oyuncu ve senarist Gülse Birsel: Hayatımda hiçbir belediyenin hiçbir etkinliğine katılmadım. Kitap imza günleri dahil reddediyorum.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi: Beni programa davet ettiler. Ancak ben prensip olarak kabul etmedim.
Gazeteci Balçiçek İlter: Etkinliği hatırlamıyorum.
Yazar Ayşe Kulin: Hatırlamıyorum. Katıldığım etkinliklerden de hiçbir ücret almam.
Yazar Gülten Dayıoğlu: Hatırlamıyorum. 85 yaşındayım bu zamana kadar hiçbir etkinlikten ücret almadım.
Yazar Perihan Mağden: Ne katıldım ne davet aldım.
Yazar İsmet Berkan: Haberim yok.
Gazeteci-yazar Umur Talu: Haberim bile yok.
Yazar Hasan Ali Toptaş: Ne çağrıldım ne gittim.
Yazar Deniz Erten: Haberim yok. 2016’da İstanbul’da değildim.
Yazar Buket Uzuner: Bahsi geçen etkinliğe katılmadım.
Yazar Mustafa Orakçı: Hatırlamıyorum.
Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, gazeteci Ayşe Arman, yazarlardan Elif Şafak, Ece Temelkuran, Murathan Mungan, Hikmet Anıl Öztekin, İhsan Oktay Anar, Barış Bıçakcı ve Sevim Ak sorularımıza yanıt vermek istemedi. İsimler içinde 18 Ekim’de yaşamını yitiren Sözcü yazarı Bekir Coşkun ve yazar Emrah Serbes de vardı.

İŞTE İHALE İLANI

PARANIN AKIBETİ BELLİ DEĞİL

İBB Medya İlişkileri Koordinatörü Şükrü Küçükşahin, “Beylikdüzü Belediyesi gereken açıklamayı yapacaktır” diyerek topu ilçeye attı. Beylikdüzü Belediyesi İletişim Koordinatörü Hakan Durmuş ise “Söyleşiler planlandı, fakat etkinlik yapılmadı” dedi. Durmuş, yazarlara ödendiği iddia edilen bütçenin akıbetine ilişkin sorumuza ise yanıt vermedi.

Kaynak: Muhammet Uzun/Sabah

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Taner Çetin’e BMW motor iddiası
Beylikdüzü kulislerinde geçtiğimiz yıl tartışılan iddialardan biri de Beylikdüzü Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Taner Çetin’in belediyeden ihale alan bir şirketten kendisine BMW marka motor aldırdığı konuşulmuştu. 120 bin lira sermayeyle kurulan şirketin İTO kayıtlarına göre yönetim kurulu üyesi Fikri Murat Demir gözüküyor.

Müdürken otobüse  çıkıp çığırtkanlık yaptı.
Taner Çetin’in en tepki çeken hareketlerinden birisi, Beylikdüzü’nde müdürken, İmamoğlu’nun İBB seçim kampanyalarına destek vermek için kendi işini aksatması ve seçim otobüsünün üstüne İmamoğlu’ndan önce çıkıp çığırtkanlık yapmasıydı.

Sakal bırakıp, ‘Sakal kesin’ talimatı verdi
Kendisi sakal bırakıp bıyığını bıyık üstüne çıkacak şekilde uzatan Taner Çetin, Beylikdüzü belediyesi çalışanlarına sakal kesin talimatı verdi. Aynı zamanda sürekli kot pantolon giydiği bilinen Çetin, belediye işçilerine kot pantolon giymelerini de yasaklamıştı.

Skandal iddialar: Odasında kalma süresine göre değerlendirme yapıyor
Haberol’dan Erol Öztürk, Beylikdüzü’nde müdürken kadınları taciz ettiği iddia edilen Taner Çetin’le ilgili, yıllar önce dikkat çeken bir yazı yazmıştı.
Yazıda İmamoğlu’na da sitem eden Öztürk, “Sayın İmamoğlu, sizin belediye başkanı, CHP’nin de Beylikdüzü’nde iktidar olması için gece gündüz çalışan, kapı kapı dolaşan partililerinize Avcılar Belediyesi’nden adeta kovularak gönderilen bir adam eziyet ediyor. Bağırıyor, çağırıyor, işten atıyor… Neden sesiniz çıkmıyor? Ne buluyorsunuz bu adamda? Bizlerin bilmediği hünerleri mi var fuzuli ve yüklü para harcamaktan başka?” diye sormuştu.

Erol Öztürk’ün yazısı şu şekildeydi:
Kimileri tarafından ‘Çakma Ceyar’, kimileri tarafından da ‘Çorapsız Ceyar’ olarak tanınan Beylikdüzü Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Taner Çetin’in marifetlerini anlatmaya devam ediyoruz. Geçen dönemde işe alınan ve başarılı çalışmalarıyla takdir toplayan gazeteci bir arkadaşımız, Taner Çetin’in göreve gelmesiyle birlikte önce sürüldü, sonrasında işten çıkarıldı. Kendisiyle uzun uzun sohbet edip, bizde olan bilgileri kendisiyle paylaştık. O da bize bildiklerini söyledi…

NEYE GÖRE PERFORMANSI BELİRLİYOR?
Kendisinin işine, ‘Performans Düşüklüğü’ iddiasıyla son verildiğini söyleyen emekçi kardeşimiz; “Gerçek emekçi ve işi bilenleri ‘Performans Düşüklüğü’nü bahane ederek işten kovuyor ama işi bilmediği halde cazibesi olanları yanına almaya devam ediyor” şeklinde serzenişte bulundu. Diğer bir iddiaya göre Çetin’e elleriyle kahve yapanlar ve odasında uzun süre kalanlar en iyi (!) performansa sahip olmaktalar. Odasında oturmayı kabul etmeyen kadınların ise performanslarının Çetin tarafından düşük gösterildiği konuşuluyor…

45 DAKİKA KAPIDA BEKLEYENLER OLDU…
Bazı kadınları odaya aldığı ve kapıyı kitlediği iddialarına bizler önce inanmamış, bu kadarı da abartı olur diye düşünmüştük. Lakin eski bir çalışan bize şu açıklamayı yaptı: Bir evrağı onaylatmam gerekiyordu ancak kapı kapalı ve içeride başka bir bayan çalışanımız vardı. İsmini vermek istemiyorum. Yemin ediyorum abartısız tam 45 dakika kapıda bekledim. Ondan sonra kapı açıldı ve evrak onaylandı…

Ç.D… A.P… M.K…
‘Çorapsız Ceyar’ lakaplı Taner Çetin’e kahve yapıp elleriyle takdim edip odasında sohbet ettiği ilk kişinin Ç.D isimli bir bayan olduğunu ifade eden eski bir çalışan, M.K isimli bir diğer bayanın da Ç.D gibi kahve yapmaya ve odada uzun uzun sohbetler etmeye başlayınca birbirlerinden rahatsızlık duyduklarını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: Bir süre böyle devam ettikten sonra asıl yıldızı parlayan isim yavaş yavaş ortaya çıkıyordu: A.P… A.P, Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne Çağrı Merkezi çalışanı olarak işe alındı. Sağlık İşleri Müdürlüğü açılana kadar Beylikdüzü Belediyesi Çağrı Merkezi’nde (Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde) diksiyon ve karşılama eğitimi aldı. O sırada Taner Çetin müdürlüğe getirildi ve A.P’yi gördü. O dönem Ç.D gözdeydi ama anlaşılan kafayı A.P’ye takmıştı… Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ADM binasındaydı. Sonrasında A.P Sağlık İşleri’ne çağrı merkezi çalışanı olarak gitti fakat belirli gün ve saatlerde ‘Çorapsız Ceyar’ı ziyarete geliyordu. Hatta kocası dışarıda beklerken, A.P saatlerce Çetin’in odasında muhtemelen sohbet ediyordu…

A.P’Yİ SONUNDA YANINA ALMAYI BAŞARDI…
Kısa bir müddet sonra A.P’yi o dönem Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne bağlı olan Kariyer Planlama bürosuna aldırdı. A.P, Kariyer Planlama Masa Sorumlusu iken bu birimin İnsan Kaynakları’na bağlanacağı belli olunca panik olan ‘Çorapsız Ceyar’ apar topar A.P’yi Organizasyon Bürosuna çekti. Sonrasında A.P kendisine çok güzel kahveler yaptığı için Proje Koordinatörü olmayı başardı! Kısacası; işi bilen gerçek CHP’liler Avcılar’dan gelen sakallı ve taytlı sözde devlet memuru tarafından işten atılırken, işi bilmeyen malum şahıslar kahve yaparak (!) önemli görevlere gelmeyi başardılar…

NEREDE BU 3. KOORDİNATÖR?
‘Çorapsız Ceyar’ın 3 proje koordinatörü olduğu söyleniyor. A.P ile M.K yanındaki odadalar. Peki ya 3. Proje Koordinatörü Bilal Ayyıldız nerede? Kendisinin bir odası var mı? Koordinasyonunu nereden sağlıyor?

DALLAS BELEDİYESİ OLSUN…
Hazır logoyu değiştirmişken, belediyenin ismini de ‘TC DALLAS BELEDİYESİ’ olarak değiştirmeyi öneren Belediye eski çalışanları, bu durumun belediyeye bağlı başka kurumlarda da yaşanmakta olduğuna dikkat çektiler. Örneğin Veteriner Hizmetleri ile BEYAŞ’ta…

ABİSİ ÖMER ÇETİN’DE SİLİVRİ BELEDİYESİNDE BENZER SKANDALLARI İLE GÜNDEME GELİYORDU
Bilindiği üzere Taner Çetin, Silivri’de eski belediye başkanı Özcan Işıklar, Silivri Kamuoyunda “Tavuk Ömer’ olarak tanınan Ömer Çetin’i belediye başkanı seçilince belediyeye işe almış Aynı şekilde Beylikdüzü Belediyesinde yaşanan benzeri skandallar Ömer Çetin tarafında Silivri kamuoyunda yankılanmıştı.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ