Avcılar Belediye Başkanı BM’de ‘Avcılar Modeli’ni Anlattı

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik ve Sosyal Konsey toplantısına katıldı. Hançerli, ABD’nin New York kentindeki BM merkezinde 10-19 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen “Tabandan Kalkınma ve Yerel Yönetimlerin Rolü” konulu paneldeki konuşmasında yerel yönetimlerin nasıl desteklenebileceği konusundaki deneyimlerini ve görüşlerini paylaştı.

Avcılar Belediye Başkanı BM’de ‘Avcılar Modeli’ni Anlattı
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Katılımcılara “Avcılar Modeli”ni anlatan Hançerli sözkonusu toplantıya BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Başkanı tarafından üst üste iki kez davet edilen ilk belediye başkanı oldu. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin değerlendirildiği ve politika yapıcıların deneyimlerini aktardıları Birleşmiş Milletler Üst Düzey Politika Forumu’nda da davetlilere İngilizce hitap eden Hançerli burada da beledyesinin başarılı uygulamalarını örneklerle anlattı. Hançerli 6 temel ilkesi olan “Avcılar Kentsel Dönüşüm Modeli”ni şu sözlerle tanıttı:

”Bu model, bir yandan Avcılar’ı “dayanıklı bir kent” haline getirmeyi, diğer yandan da 2030 Gündemi ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu olarak, gerçek sorunlara gerçek çözümler sunma ve deneyimlerimizi dünyayla paylaşma kararlılığımızı yansıtmaktadır.

Kentimizin önemli başarılarından biri, kentsel dönüşüm politikalarında kaydettiğimiz ilerlemedir. Bu program aracılığıyla, şehrimizdeki 65 binden fazla kişiye güvenli, yeşil ve hoş komşuluklar sunan geleceği güvence altına aldık. Bu girişim, sadece vatandaşlarımızın refahını teşvik etmekle kalmıyor, aynı zamanda sürdürülebilir ve dayanıklı şehirlerin sağlanmasını amaçlayan SKA 11’e de katkıda bulunuyor.

İklim değişikliğiyle mücadele de önemli bir sorundur ve biz kendimizi SKA 13 – İklim Eylemi’ne adamış durumdayız. Bu alanda perma-kültür projeleri ve bu projelerin uygulamalı örnekleri özellikle kentimizde genç nüfus tarafından giderek artan bir ilgi görmektedir. Tüm bunları ve daha fazlasını Belediyemizin web sitesinde kamuya açık olarak yayında olan VLR’mizde yer almaktadır“.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ