Aşı sertifikası olana Bulgaristan’a girişte kolaylık

Bulgaristan ve Türkiye karşılıklı olarak aşı kartı uygulaması ile giriş başlattı.

Aşı sertifikası olana Bulgaristan’a girişte kolaylık
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Bulgaristan’ın, ülke girişlerinde Türk vatandaşlarına PCR testi uygulaması yanında, aşı kartıyla da giriş uygulamasına başlamasının ardından Türkiye’de karşılık olarak Bulgaristan vatandaşlarına, PCR testi ibraz etme zorunluluğunu kaldırdı.

Bulgaristan’dan ülkeye giriş yapmak isteyenler, PCR testi yanı sıra aşı kartı uygulaması kolaylığı ile ülkeye giriş yapmaya başladı.

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan Sunay Yamaç, uygulamayı çok yerinde bulduğunu belirterek, ‘Bulgaristan’ın Haskova şehrinden geliyorum. Şu andan itibaren aşı kartıyla girişler başladı. Bu uygulamayı çok yerinde buldum. Ben Bulgaristan’da aşılarımı tamamladım. Her hangi bir sıkıntı yaşamadan aşı kartımı göstererek Türkiye’ye giriş yaptım’ dedi.

Seyahat eden Barış Özdölevay ise, ‘Bu uygulamayı çok güzel buluyorum. Daha önce çok zor oluyordu şimdi bu kararla birlikte daha rahat ülkeye giriş çıkış yapabileceğiz’ diye konuştu.

Kasım Çavuşoğlu, ‘Bulgaristan’da PCR testini yaptırmıştım tam ülkeye giriş yaparken beni polis durdurdu, son dakika haberini bana verdi, ‘aşı kartıyla ülkeye giriş yapabileceğimi söyledi’ iyi ki aşı kartımı yanıma almışım, aşı kartıyla Türkiye’ye giriş yaptım. Bu uygulama sayesinde Edirne’de esnaf canlanacak, Türkiye canlanacak’ dedi.

Edirne Valiliğinden yapılan açıklamada, Türkiye ve Bulgaristan arasında karşılıklı Covid-19 test muafiyeti şartlarının belirlendiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

’28 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla vatandaşlarımızın Türkiye’de yetkili makamlarca tanzim edilen Covid-19 bağışıklık/aşı sertifikalarının (Sinovac ve Pfizer/Biontech aşıları) bulunması halinde ayrıca PCR testi ibrazı ve/veya karantina uygulamasına tabi olmadan Bulgaristan’a seyahat edebileceklerdir. Bulgaristan vatandaşlarının da Bulgaristan yetkili makamlarınca tanzim edilmiş Covid-19 bağışıklık/aşı sertifikalarının bulunması halinde (2. dozdan en az 14 gün sonra) Türkiye’ye PCR testi ibrazı ve/veya karantina zorunluluğundan muaf bir şekilde girmelerine izin verilecektir. Yaşları (18 yaş altı) nedeniyle aşı olmayan Bulgaristan vatandaşlarının aşı sertifikası hamili aileleri ile beraber seyahat etmeleri halinde, yukarıdaki maddeler kapsamında test ve karantinadan muaf tutulacaktır.’

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ