Aranan ceset bulundu

Büyükçekmece’de devam eden kazının 4’üncü gününde, kayıp olarak aranan ve iki polisin kaçırarak teslim ettiği hasımları tarafından öldürüldüğü …

Aranan ceset bulundu
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Büyükçekmece’de devam eden kazının 4’üncü gününde, kayıp olarak aranan ve iki polisin kaçırarak teslim ettiği hasımları tarafından öldürüldüğü tespit edilen Murat Kartal’ın cesedine ulaşıldı.

Murat Kartal, 2015 yılında Baybaşin soyadını daha sonradan Fırat olarak değiştiren Edip Fırat’ı öldürdükten sonra tutuklanıp cezaevine konuldu. 5 yıl kaldığı cezaevinden geçen yıl çıkan Kartal, 20 Ocak’ta aradığı nişanlısına “Polisler beni gözaltına aldı, emniyete götürüyor, anneme haber ver” dedi. Bir daha kendisinden haber alınamayan Kartal’ın annesi Döndü Kartal, 21 Ocak’ta karakola giderek oğlunun akibetini sordu. Döndü Kartal’a oğlunun gözaltında olmadığı bilgisini veren polis, soruşturma başlattı. Telefon HTS kayıtlarında yapılan incelemede, aktif görevde bulunan 2 polis memurunun telefonlarının Murat Kartal’ın Maltepe’deki evinden Şişli’ye kadar bitişik sinyal verdiği tespit edildi.

Bunun üzerine MOBESE ve güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, Kartal’ın evinden Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurları Erdem Öntürk ile Fatih Erkut tarafından kelepçelenip Çağlayan’da bir kişiye teslim edildiğini belirledi. İncelemelerini sürdüren ekipler, Kartal’ın teslim edildiği kişi tarafından Büyükçekmece’deki bir köşke götürüldüğünü tespit etti.

Gizemi itirafçı çözdü

Polis ekipleri, Kartal’ı polislerden teslim alan kişinin de İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti soruşturması ile mafya ve uyuşturucu davalarının sanıklarından Yavuz Yavuztürk olduğunu saptadı. 2 polis memuru ile Yavuztürk’ü gözaltına alan polis, 3 kişiyle bağlantılı olduğunu belirlediği 21. dönem Diyarbakır Milletvekili A.T.’yi de gözaltına aldı. Sorguya alınan 2 polis açığa alınırken, itirafçı olan A.T. ise verdiği ifadeyle soruşturmanın üzerindeki gizemi kaldıran isim oldu. Murat Kartal’ı Yavuz Yavuztürk ile Büyükçekmece’deki köşke getiren kişilerden olduğunu belirten A.T., daha sonra Kartal’ı bir daha hiç görmediğini ifade etti.

A.T., ayrıca bazı kişilerin köşkten birkaç defa dışarı çıkıp yakınlardaki boş araziye bir şeyler götürdüklerini gördüğünü söyledi. Polis ekipleri, baskın düzenledikleri köşkte Kartal’ın bir çift ayakkabısıyla kan ve çeşitli bulgulara ulaştı. Bunun üzerine geçen salı günü denize yakın olan köşkün etrafında ve işaret edilen boş arazide arama ve kazı çalışması başlatıldı.

Kelepçe kepçeye takıldı

Bataklık arazide iş makineleri ve dalgıçlarla gerçekleştirilen çalışmaların 4’üncü gününde bir erkek cesedine ulaşıldı. Cesedin, bileğindeki kelepçenin iş makinesinin kepçesine takılmasıyla fark edildiği belirtildi. Toprak altında kaldığı için deforme olduğu gözlenen cesedin üzerinde Murat Kartal’ın evinden ayrılırken giydiği kıyafetler olduğu belirtildi. Ceset kesin kimlik kontrolü için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Sahte müzekkereyle kaçırıp hasmına teslim ettiler

İtirafçı eski milletvekili A.T.’nin ifadesiyle soruşturmayı genişleten polis, Yavuz Yavuztürk ile irtibatlı olan, Murat Kartal’ın 2015’te öldürdüğü Edip Fırat’ın babası Mehmet Emin Baybaşin, amcası Habip Baybaşin ile Faysal Gezen, Hasan Alagündüz ve Tahsin Ceyhan’ı gözaltına aldı. Tahsin Ceyhan ile itirafçı A.T. adli kontrolle serbest bırakılırken, diğer şüpheliler tutuklandı. Tutuklanan 2 polis memurunun, sahte gözaltı müzekkeresi ile Murat Kartal’ı “Hakkında yakalama kararı var” diyerek kaçırıp hasımları olan Baybaşin ailesine teslimini sağladıkları belirtildi. Polislerden Erdem Öntürk’ün bir buçuk ay önce Diyarbakır’daki şark görevini bitirip İstanbul’a geldiği ve sahte yakalama müzekkeresini hazırladığı tespit edilirken, Diyarbakır’daki ilişkileri de mercek altına alındı.

 

 

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ