Apple beklenen adımı nihayet attı… iMessage kullanımına onlar da başlıyor

Apple, seneler süren tartışmaların ardından iPhone’lar ve Android’ler arasındaki mesajlaşmayı iyileştirmeyi kabul etti. Şirket, iPhone’ların RCS mesajlaşma standardını destekleyeceğini duyurdu.

Apple beklenen adımı nihayet attı… iMessage kullanımına onlar da başlıyor
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Apple, iPhone’lar ve Android cihazlar arasında daha sorunsuz bir mesajlaşma deneyimi sağlayacak adımı nihayet atıyor. Şirket, sonunda RCS’nin iMessage ile birlikte çalışacağını ve iPhone ile Android telefon kullanıcıları arasındaki iletişimi sağlayacağını söylüyor.

Apple aslında bu değişimi uzun zamandır reddediyordu. Hatta daha geçen yıl annesi Android kullanan bir muhabir, Apple CEO’su Tim Cook’a şirketin Android ve iPhone arasındaki mesajlaşma şeklini geliştirip geliştirmeyeceğini sordu. Cook, “Annene bir iPhone al” diyerek esprili bir yanıt verirken sözlerine şu şekilde devam etti: “Kullanıcılarımızın bizden RCS’yi benimsemek için çok fazla enerji harcamamızı istediklerini görmüyorum.”

Mesajlaşma için bir endüstri standardı olarak kabul edilen RCS ile kullanıcılar, diğer özelliklerin yanı sıra yüksek kaliteli fotoğraf ve videolar gönderip alabilir, kablosuz veya hücresel veri üzerinden sohbet edebilir ve mesajların ne zaman okunduğunu öğrenebilir. Buna karşılık, Android ve iPhone’lar arasında resim ve video alışverişi şu anda medyanın kalitesini düşürüyor. Ayrıca iPhone’lar arasındaki iMessage’ların veya WhatsApp aracılığıyla gönderilen mesajların aksine, iPhone’lar ve Android’ler arasındaki mesajlar şifrelenmez ve bu nedenle casusluğa karşı daha savunmasız.

Apple’ın duyurusuna yanıt olarak Google, Apple’ın bugün RCS’yi benimsemek için ilk adımı attığını görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Google ayrıca standardı uygulamak için Apple ile birlikte çalışma sözü verdi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ