ANKET NAYLON MU?

ANKET NAYLON MU?
  • Gündem
  • 3 Aralık 2010 14:09 | Güncellenme: 25 Temmuz 2019 15:05
  • A+
    A-
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Geçtiğimiz günlerde Silivri yerel basınına, Silivri belediyesinden servis edilen ve yerel basınca kelimesi kelimesine aynen yayınlanan ve sosyal ağa da servis edilen bir anket haberinde Özcan Işıklar’ın başarılı belediye başkanları arasında olduğu yazıldı.

Geçmişte Hüseyin Turan haberlerine benzeyen ve Turan tarafından yerel basına servis edilen Hüseyin Turan’ın başarı oranını akla getiren anket hatırlanacağı üzere o dönemde Turan’ı yüzde 92 oranında başarılı bulmuştu. 2009 yerel seçiminde Turan’ın ne kadar başarılı olup olmadığı da sonradan ortaya çıkmıştı.

Şimdide ortaya Özcan Işıklar çıktı. AKAM adlı sahiplerinin kim olduğu şüpheli bir şirket, yüzde altmış küsurlarla Işıklar’ı başarılı olarak lanse ediyor.

Reklam

ŞİRKET SAHİBİ ŞAİBELİ
Işıklar’ı başarılı olarak lanse eden bu şirkete bakıldığında, AKAM yani Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi sahiplerinin kim olduğunu araştırırsanız adını ilk kez CHP’ye kestiği naylon anket faturasıyla duyuran şirket kurucusunun Mehmet Pösteki olduğunu görürsünüz. Pösteki aynı zamanda da 2007 seçimlerinde ANAP’la birleşememe sonrasında DP’yi %15’lerde gösteren Başkent Araştırmanın da sahibi oluyor.

IŞIKLAR’IN BAŞARISINI HİÇ KANITLAYAMADI
Seçildiği günden bu güne kadar Silivri’yi ve Silivri belediyesini yönetmekte hiçbir başarı gösteremediği, oldukça yüksek bir kesimce kabul edilen ve başarılı bulunamayan Özcan Işıklar’ın yaptırdığı süslü püslü, yıkama yağlama haberleri dışında, şimdide inandırıcılığı olmayan bu şirketin yaptığı ankette ne sebeple başarılı bulunduğu akıllarda soru işaretleri doğurdu.

Araştırmanın nasıl yapıldığı, hangi soruların sorulduğu, Işıklar’ın hangi hizmetlerinden dolayı başarılı veya başarısız bulunduğu bilinmeyen anket, üstüne üstlük birde şaibeli kurucuların bulunduğu ve anketlerine güvenilir araştırma belgesi almadığı için zaten kamuoyunca inandırıcı bulunmadı ve anket’in naylon olup olmadığı merak konusu oldu.

Ama Özcan Işıklar bu anketi alır almaz hemen süsleterek yerel basına servis etti.

PÖSTEKİ CHP’YE NAYLON FATURA KESMİŞ
Başkent Araştırma Şirketi geçtiğimiz yıllarda ilk olarak CHP’ye kesilen naylon fatura olayıyla gündeme gelmişti. Yaklaşık bir trilyonluk naylon fatura keserek partiye araştırma yapmış gibi gösterilen şirketin bu eylemini Pösteki kardeşlerin organize ettiği belirtilmiş ve maliye ekipleri tarafından takip edilen kardeşler tutuklanmıştı.

NAYLON ANKETÇİ İŞ BAŞINDA
Demokratlar Platformu web sitesinde 2007 seçimlerin yaşadıklarını “NAYLON ANKETÇİ İŞ BAŞINDA” makalesi altında yayınlayarak Başkent Araştırma Şirketi’nin, Temmuz 2007 seçimleri öncesinde DP Genel Merkezinde adeta kamp kurduğunu, neredeyse her adaya bir anket yaptığını ve yayınladığı raporlarda birleşememe sonrası bile son ana kadar partinin oylarını %15’lerde gösterdiği bilindiğini yazdı.

ŞİMDİ CHP’YE PEMBE TABLOLAR ÇİZİYOR
Demokrat Partisinin seçimde aldığı ve %5,4’te kalan oyların sonrasında ortadan kaybolan Pösteki Kardeşler şimdi Avrasya Kamuoyu Araştırma Merkezi (AKAM) adıyla kurdukları şirkette yeniden CHP’ye pembe tablolar çizmeye devam ediyor.

GERÇEK GÜNDEM BİLE ŞÜPHEDE
CHP’ye yakınlığı ile bilinen Gerçek Gündem Haber Sitesi bile AKAM’ın yayınladığı bu son anketi “CHP’yi uçuran seçim anketi” başlığı ile yayınlayarak “Araştırma Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (AKAM) tarafından yapılan ankette partilerin son oy oranları şaşırttı.” spotunu kullandı.

TÜRKİYE ARAŞTIRMACILAR DERNEĞİNDEN(GAB) BELGESİ ALMAMIŞ
Öte yandan her ay rutin olarak bir ya da iki araştırma yayınlayan ama doğru dürüst bir web sitesi bile olmayan AKAM, tüm saygın araştırma şirketlerinin güvenirlik sertifikası alıp, “denetlenme” yetkisini verdiği Türkiye Araştırmacılar Derneği’ne de üye olmadığı saptandı. Türkiye Araştırmacılar Derneği, AKAM’ın kendilerinden Güvenilir Araştırma Belgesi (GAB) almadığı ve kendilerinde herhangi bir kayıtları olmadığını da açıkladı.

Son araştırmasının kimlerin danışmanlığı ve koordinatörlüğünde yaptığı yayınlanmayan AKAM’la ilgili en belirgin iz 12 Kasım 2009’da Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan haber. Cumhuriyet’in haberine göre 3-6 Kasım tarihleri arasında Türkiye’de 26 ilde yapılan araştırmanın danışmanları Mehmet Sefa Pösteki ve İbrahim Çakır.

Bu isimlerden Mehmet Sefa Pösteki, CHP için kestiği 900 bin TL’lik naylon fatura yüzünden mali polis tarafından 13 Mart 2009’da tutuklanmıştı.
Kurucusu olduğu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi adına CHP’ye hizmet verilmiş gibi göstererek naylon fatura kesen Pösteki ilk ifadesinde Onur Öymen ve üst düzey CHP’lilerle görüştüğünü iddia etmişti.

Şimdi tüm bu haber ve olaylar sonrasında AKAM anketinin naylon olup olmadığı araştırılıyor.

Kaynak: www.demokratlarplatformu.com – Gazeteboyut (ANALİZ)

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ