Akaryakıt Fiyatlarına Büyük Zam Bekliyor. 60 Liraya Çıkacağı Duyurdu

Ülkemizde yeni yıla girilmesiyle birlikte akaryakıt fiyatlarına gelen ardı ardına zam haberleri, vatandaşları endişelendiriyor. Bu konuda önde gelen bir ekonomist, akaryakıt fiyatlarında yaşanan yükselişin devam edeceğini ve önümüzdeki günlerde ciddi …

Akaryakıt Fiyatlarına Büyük Zam Bekliyor. 60 Liraya Çıkacağı Duyurdu
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Ülkemizde yeni yıla girilmesiyle birlikte akaryakıt fiyatlarına gelen ardı ardına zam haberleri, vatandaşları endişelendiriyor. Bu konuda önde gelen bir ekonomist, akaryakıt fiyatlarında yaşanan yükselişin devam edeceğini ve önümüzdeki günlerde ciddi bir zam daha geleceğini belirtti.

EKONOMİSTİN UYARISI

Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, son zamanlarda akaryakıt fiyatlarına yapılan zam oranlarının arttığını ve bu artışın devam edeceğini açıkladı. Oğuz, son bir ay içinde akaryakıta altı kez zam yapıldığını vurgulayarak, fiyatların 60 lirayı bulabileceğini ifade etti. Ayrıca, önümüzdeki günlerde seçim atmosferinin etkisiyle daha sıkı bir para politikasının uygulanabileceğini dile getirdi.

YENİ ZAM TARİHİ BELLİ OLDU

Ekonomist Şeref Oğuz’un açıklamalarına göre, akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş trendi 1 Nisan tarihinden itibaren daha da hızlanacak. Motorin fiyatlarının 45 lirayı aştığını belirten Oğuz, Nisan ayından itibaren litre başına 50 ila 60 lira arasında bir fiyatla karşılaşabileceğimizi söyledi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ ETKİ

Oğuz’a göre, akaryakıt fiyatlarındaki bu artışın temel nedeni döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve yükümlülüklerden kaynaklanıyor. Özellikle döviz kurundaki artışlar, akaryakıt fiyatlarına doğrudan yansıyor ve bu durumun önümüzdeki günlerde daha da belirgin hale gelmesi bekleniyor.

GÜNCEL FİYATLAR

16 Şubat itibarıyla güncel akaryakıt fiyatları şu şekilde:

İstanbul Anadolu Yakası:

Benzin: 41.13 TL
Motorin: 44.27 TL
LPG: 20.20 TL
İstanbul Avrupa Yakası:

Benzin: 41.22 TL
Motorin: 44.34 TL
LPG: 20.28 TL
Ankara:

Benzin: 41.92 TL
Motorin: 45.10 TL
LPG: 20.15 TL
İzmir:

Benzin: 42.13 TL
Motorin: 45.30 TL
LPG: 20.00 TL

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ