7 Dönemdir Meclis’te Olanlar Var: CHP’nin “Kadrolu” Vekilleri

Seçimlerdeki başarısızlığın ardından ‘değişim’ tartışmalarının yaşandığı CHP’de çok sayıda milletvekilinin uzun yıllardır koltuğunu koruması dikkat çekiyor. Partide 7. dönemini yaşayan milletvekilleri dahi bulunuyor.  CHP, 21 yıllık AK Parti …

7 Dönemdir Meclis’te Olanlar Var: CHP’nin “Kadrolu” Vekilleri
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Seçimlerdeki başarısızlığın ardından ‘değişim’ tartışmalarının yaşandığı CHP’de çok sayıda milletvekilinin uzun yıllardır koltuğunu koruması dikkat çekiyor. Partide 7. dönemini yaşayan milletvekilleri dahi bulunuyor. 

CHP, 21 yıllık AK Parti iktidarına son vermek için girdiği seçimlerde başarısız oldu. Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı olan ve Emek ve Özgürlük İttifakı tarafından da desteklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci turda Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı kaybetti. 

CHP TBMM seçimlerinde de beklediğini bulamadı. Millet İttifakı’nda yer alan DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti seçime CHP listelerinden girmesine rağmen, CHP oy oranını yüzde 25’in üzerine çıkaramadı. Cumhur İttifakı TBMM’de çoğunluğu sağladı. 

CHP, seçimin ardından genel başkanlık koltuğu dahil değişim tartışmalarıyla çalkalanıyor. Diğer yandan partideki ‘değişmeyen’ milletvekillerinin varlığı ise dikkat çekiyor.

7 dönemdir milletvekilliği yapanlar

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay 

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay 2002 yılından beri Meclis’te. Altay, 14 Mayıs’ta yedinci kez milletvekili seçildi. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak da Engin Altay gibi aralıksız olmasa da yedinci kez milletvekili oldu.

6 dönemdir milletvekilliği yapanlar

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Beş dönemdir üst üste TBMM’de yer alan Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 14 Mayıs seçimlerinden önce aday listelerinde yeniden yer buldu ve 6. kez seçildi. 

İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de aralıklarla olmakla birlikte Meclis’te 6. dönemlerini yaşıyor.

5 dönemdir milletvekilliği yapanlar

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel

Manisa Milletvekili Özgür Özel,  Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan üst üste beşinci kez milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi. 

Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ile Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ise aralıklarla olmakla birlikte beşinci dönemlerini yaşayan diğer isimler.

4 dönemdir milletvekilliği yapanlar

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı

CHP’de dört dönemdir üst üste milletvekili olan isimler ise şöyle:

İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı

İstanbul Milletvekili Zeynel Emre

İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi

İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu

Ankara Milletvekili Murat Emir

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal

Sinop Milletvekili Barış Karadeniz

Ordu Milletvekili Seyit Torun

Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız

Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal

Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer

Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ