4 Elementin( Hava, Su, Toprak, Ateş )Astrolojik Uyumu

Bu elementler; hava, ateş, toprak ve su olarak dört temel enerji ile sembolize edilir. Evrenden dünyamıza kadar her şey bu dört enerjinin farklı şekilleriyle meydana gelmiştir. Eski bilgelere göre var olan her şey insan varlığı ile uyum içinde ve iç içedir. Doğada bilinen tüm elementler aynı zamanda insanı da var etmiştir.

4 Elementin( Hava, Su, Toprak, Ateş )Astrolojik Uyumu
  • Astroloji
  • 12 Temmuz 2023 12:42 | Son Güncellenme: 12 Temmuz 2023 12:48
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Sadece astrolojide değil, Geleneksel Çin Tıbbı, Vedik, Kızılderili ve Tibet kültürlerinde bahsedilen 4 element; hava, su, toprak ve ateş hayatlarımızı nasıl yaşamamız gerektiğine dair rehberliklerini her daim sunmuştur. Her bir kültürün içerisinde farklı bir anlam taşıyan 4 element astrolojide de 12 Zodyak burcunu kategorize etmek için kullanılır. Burçları altında buluşturan elementler nasıl iletişim kurduğumuzu, nelerde güçlü nelerde zayıf olduğumuzu işaret eder. Kendi aralarında da belirli bir uyum ve zıtlıklar bulunduran elementler, özellikleri ışığında incelendiğinde kendimizle ve başkaları ile daha iyi ilişkiler kurmamızda, paramızı daha iyi yönetmemizde bize yardımcı olabilir.

Astrolojide 4 element nedir?

Astrolojide 12 Zodyak burcu dört elementten bir tanesi ile ilişkilendirilir. Bu eşleştirme burçların benzer özellikleri üzerinden yapılır. Elementler sadece Güneş burcumuz ile sınırlı değildir. Her birimizin doğum haritasında 12 evine karşılık gelen bir gezegeni, bir burcu ve bu burcun da bir elementi bulunur. Bu elementlerin tüm harita boyunca ne denli yoğun olduğu da baskın elementimizi belirler. Güneş burcumuz gibi bu baskın elementimiz de hayatımızı etkiler. Peki elementlerin özellikleri nelerdir ve hangi elementler birbirleriyle en iyi anlaşır?

Öfke ve gurur, yukarıya doğru yükselen ateş elementinden oluşmaktadır, bu ateş öfke ve gurur ile adam (ateş gibi) havaya yükselir.

Su ise zevklerin ve şehvetin doğduğu yayıldığı elementtir ve su için her türlü zevk veren şeyin artışını sağlayan element tanımı yapılabilir. Su yeteneği ile keyifli şeylerin artışını sağlayarak kendi içinde zevk unsurunu gizlemektedir.

Ciddiyetsizlik ve sürekli şakalaşarak yapılan alaycı sözler övünme ve boş konuşmalar ise hava elementinden kaynaklanmaktadır; hava gibi onların da bir maddeleri yoktur, Ciddiyetsizlik, lakaitsizlik sefahat ve boş yere övünmek bu gibi karakteristik özelliklerin temeli rüzgar elementinden gelmektedir

Ve tembellik ile melankolik tutumlar ise toprak elementinden kaynaklanmaktadır. Bu toprağın ağırlığıyla karakterize edilebilir .

Elementlerle ilgili bu girişler basamak gibi tadımlık ifadeler, siz de kendinizde bunları gözleyip dengeyi bulmak için sorular sormaya başlayabilirsiniz. Bu, benim elementim buymuş demek değil, içsel olanı nasıl arayacağınızı ve ifade edeceğinizin de ortak lisanıdır bir yerde. Başlıktaki iki toprak ise, beni topraklayan iki şeyi ifade ediyor : ) Tabii ki, buradaki bilgiler “dış” bilgiler, iç bilgileri daha derinleri sizin aramanız ya da sormanız gerekiyor dostlar. Bu arada söylemeliyim ki elementler ile burçlar arasında da sıkı bağlar vardır.

Ateş elementi (Koç, Aslan, Yay)

Ateş elementi cesur, dinamik ve karizmatik bir enerjiye sahiptir. 4 element içinde en yaratıcı olan ateş, hayattaki başarılarını öz güveni, insanları etkileyebilme yetisi ve tutkuları ile elde eder. Yang enerjisi yani maskülen enerji ile tanımlanan ateş elementi kötü bir gününde içgüdüsel ve kontrolsüz davranıp öfkesine yenik düşebilir.

Aşk hayatında ateş elementi:

En karakteristik özelliklerinden biri tutkuları olan ateş elementi burçları, aşk hayatlarında da yoğun duygular hisseder, görkemli sevgi gösterilerinde bulunur. Sevdikleri kişinin peşinden koşmaktan hiç gocunmayan ateş burçları için aşk zaten inişleri çıkışları olan bir mücadele demektir. Fakat çok hızlı ve şiddetli şekilde yanan bir mum gibi ateş burçlarının da aşkı kendilerini çok harcarlarsa aniden bitebilir.

Para konusunda ateş elementi:

İçgüdüsel davranışları bazen iyi bazense kötü sonuçlanan ateş burçları paralarını savurmaya ve plansız harcamalar yapmaya yatkın olabilir. Para tasarrufu ve uzun soluklu planlar yapmakta zorluk çekebilirler.

Kendisiyle ilişkisinde ateş elementi:

Hem hayatlarında hem de kendi içlerinde sürekli yenilik, değişim, hareket ve heyecan arayan bu burçlar dikkat etmezlerse kendilerini kolaylıkla tüketebilirler. Çok fazla fırsata, buluşmaya, öneriye evet deyip uykularını, öz bakımlarını ihmal ederek kendilerinden de harcamaya başlayabilirler. Bu nedenle yavaşlamak ve aktif olarak dinlenmek ateş burçlarının önceliği olmalıdır.

En iyi ve en kötü hangi element ile anlaşırlar?

Ateş elementi en iyi ateş ve hava elementinden kişilerle, en kötü ise su elementinden kişilerle anlaşır.

Su elementi (Yengeç, Akrep, Balık)

Derinlikli, duygusal, empati duyguları yüksek burçların altında buluştuğu su elementi Yin yani feminen enerjiyi içinde taşır. Sonu olmayan hayal gücü ve şefkatli tutumu ile su elementi bir sanatçının ruhuna sahiptir. Hava burcunun aksine rasyonel düşünceleri ile değil duyguları ile karar almaya ve harekete geçmeye yatkındır. Kötü günlerinde alıngan, değişken, şüpheci ve kıskanç olabilirler.

Aşk hayatında su elementi:

Geleneksel illişki modeline kendini en yakın hisseden burçlar su elementinin altında birleşir. Sezgileri oldukça kuvvetli olan su burçları karşılarındaki kişiyi okumada, isteklerini ve duygularını anlamada çok yeteneklidir. Karşılarındaki kişiyi idolleştirmeye ve bu imaja aşık olmaya çok yatkın oldukları için kalp kırıklığına karşı da savunmasızlardır. Öte yandan iyi bir ilişkide sadık, sevgi dolu ve güvenilir bir partner olup ailelerine odaklanabilirler.

Para konusunda su elementi:

Finansal durumları konusunda çabucak endişeye ve strese kapılabilen su burçları maddi açıdan güvende olmak ister. Bunun için de gerekli tasarruf ve yatırım adımlarını atmaya istekli olurlar. Öte yandan kötü günlerinde kendilerini para harcayarak da sakinleştirmeye çalışabilir ve fazla harcamaya başlayabilirler.

Kendisiyle ilişkisinde su elementi:

Su elementi için ev her şeydir. Onlara iyi gelen, dinlenebildikleri, keyif alabildikleri, içlerine dönebildikleri bir yaşam alanlarının olması bütünsel sağlıkları için çok önemlidir. Zaman zaman şiddetlenebilen duygularını kontrol edebilmeyi ve kendilerini sakinleştirmeyi öğrenmeleri gerekir. Bunun için düzenli olarak öz bakım ve farkındalık pratiklerine yönelebilirler.

En iyi ve en kötü hangi element ile anlaşırlar?

Su elementi en iyi su ve toprak elementinden kişilerle, en kötü ise ateş elementinden kişilerle anlaşır.

Toprak elementi (Boğa, Başak, Oğlak)

Toprak elementi tutarlı, sadık ve sakinleştiren bir enerjiye sahiptir. Hayatın ince detaylarını ve güzelliklerini fark edebilmeleri sayesinde güzel vakit geçirmekten, duyularını harekete geçiren deneyimlerden çok hoşlanırlar. Sabırlı fakat pratiklerdir. Feminen Yin enerjisi ile karakterize olurlar. Kötü günlerinde değişime karşı çıkan, uyumsuz ve inatçı bir tavır sergileyebilirler.

Aşk hayatında toprak elementi:

Hayatın her alanında olduğu gibi aşk hayatlarında da sadık ve güvenilir bir tutum çizerler. Geleceğe yönelik sağlam ilişki veya bağlar kurmak istedikleri için partnerleri ile ortak değer ve arzular paylaşmak onlar için değerlidir. Oldukça duyusal insanlar oldukları için sevdikleri kişi ile olan fiziksel bağlarına en az sözlü iletişim kadar önem verirler.

Para konusunda toprak elementi:

Hayatın tüm güzelliklerinin tadını çıkarmak isteyen toprak burçları lüks alışverişe ve kendilerini şımartmaya çok yatkınlardır. Öte yandan güvenilir, tutarlı ve geleceği düşünen tutumları sayesinde para kazanmada ve paralarını biriktirmede çok başarılı olabilirler. Kendi lüks ihtiyaçlarını kendilerinin karşılayabilmesini isterler.

Kendisiyle ilişkisinde toprak elementi:

Günlük rutinlerine en bağlı olan ve ani değişimler, spontane planlara iyi cevap vermeyen toprak burçları eğer kötü alışkanlıklara sahipse bu yatkınlıklarından ayrılmakta da zorluk çekebilirler. Sıkı sıkıya tutundukları ilişki ve alışkanlıkların onlara iyi geliyor olması bu yüzden çok önemlidir. Hayatı otomatik pilottan yaşamaya kapılmamaları için günlük rutinlerine küçük değişimler ve heyecanlar katmaları, hayata bakış açılarını genişletebilir.

En iyi ve en kötü hangi element ile anlaşırlar?

Toprak elementi en iyi toprak ve su elementinden kişilerle, en kötü ise hava elementinden kişilerle anlaşır.

Hava elementi (İkizler, Terazi, Kova)

Mantık, iletişim ve entellektüellik ile tanımlanan hava elementi çok iyi sosyal ilişkilere ve güçlü bir iletişim diline sahiptir. Karar almada duygusal yönünden çok rasyonel düşüncesine güvenen hava elementi Yang yani maskülen enerjiyi taşır. İyi gününde yaratıcı ve farklı düşünceleri etraflarına saçarken kötü gününde tutarsız, yüzeysel ve kararsızdır.

Aşk hayatında hava elementi:

Aşk hayatında en çok iletişime önem verirler. Heyecan verici, yeni düşünceler uyandıran, entellektüel sohbetler edebilecekleri kişilere çekilen bu grubun burçları aynı zamanda espritüellikten de çok etkilenir. Zihinsel olarak bağ kurabildikleri birisi ile beraber olmak isterler. Nitekim ciddi bir ilişkiye adım atmaları için diğer elementlere oranla daha fazla zamana ihityaçları olabilir.

Para konusunda hava elementi:

İletişim ve teknolojide güçlü yetileri olan hava burçları yenilikleri, trendleri takip etmeyi, herkesten bir adım önde olmayı sevdikleri için paraları ile iyi yatırımlar yapabilir. Öte yandan bu raddeye gelmede yani paralarını harcamak yerine biriktirmekte zorlanabilirler. Sosyal ortamları çok sevdikleri için tüm kazançları dışarıdaki arkadaş buluşmalarına; yemeklere, kahvelere, kokteyllere gidebilir!

Kendisiyle ilişkisinde hava elementi:

Hava elementi kötü gününde dağınık, tutarsız, kararsız ve fazla düşünmeye eğilimlidir. Kendi zihinlerine adeta hapsolabilen bu burçların bilinçli olarak kendilerini dizginlemeleri ve onları topraklayan pratikler sürdürmeleri gerekir. En büyük motivasyon kaynakları sosyal ilişkiler olduğu için her neyi hedefliyorlarsa bunu bir grupla veya arkadaşları ile yapmaları onları başarıya ulaştıracaktır.

En iyi ve en kötü hangi element ile anlaşırlar?

Hava elementi en iyi hava ve ateş elementinden kişilerle, en kötü ise toprak elementinden kişilerle anlaşır.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ