32 Milyon Geçiş Garantisi Verildi, 6 Milyon Geçti! Geçiş Ücreti 274 TL’den 650 TL’ye Çıktı

Çanakkale Köprüsü, açılışının ikinci yılına yaklaşırken, bugüne dek verilen geçiş garantileri nedeniyle şirkete 11 milyar 705 milyon TL ödendi. Ancak köprüden geçen araç sayısı beklenenin çok altında kaldı. GARANTİ EDİLEN GEÇİŞ SAYISI YAKALANAMADI …

32 Milyon Geçiş Garantisi Verildi, 6 Milyon Geçti! Geçiş Ücreti 274 TL’den 650 TL’ye Çıktı
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Çanakkale Köprüsü, açılışının ikinci yılına yaklaşırken, bugüne dek verilen geçiş garantileri nedeniyle şirkete 11 milyar 705 milyon TL ödendi. Ancak köprüden geçen araç sayısı beklenenin çok altında kaldı.

GARANTİ EDİLEN GEÇİŞ SAYISI YAKALANAMADI

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, köprüye günlük 45 bin, yıllık 16 milyon 425 bin araç geçiş garantisi verildiğini ancak bugüne kadar geçen araç sayısının sadece 6,2 milyon olduğunu açıkladı. Geçilmesi gereken araç sayısının ise 32 milyon 850 bin olduğu belirtildi.

FATURA ARTIYOR: KUR FARKI VE GEÇİŞ ÜCRETLERİ

Köprü geçiş ücretleri dolar ve Euro’ya göre belirlenirken, ABD tüketici endeksi de bu ücretlere dahil ediliyor. Euro’nun yükselişiyle birlikte geçiş ücretleri de arttı. 2022 Mart’ta Euro 15,5 TL iken, 2023’te 19,98 TL’ye yükseldi. Güncel kurla birlikte Euro’nun köprü geçiş ücreti 274 TL’den 650 TL’ye çıktı.

FİRMA KAZANIYOR, HÜKÜMET ÖDÜYOR

Köprüyü işletecek firma, anlaşma gereği 12 yıl boyunca işletme hakkına sahip olacak. Ancak sadece 4 yıl sonra köprü maliyetini karşılayacak. Bu durumda, kaynak ve bütçe konusunda eksiklik yaşanırken, işletmeci firma büyük kazanç elde ediyor.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ