13. Ortaköy Börek Festivali hafta sonu gerçekleştirildi.

13. Ortaköy Börek Festivali, geleneksel börek yarışması, halk oyunları gösterisi, hediyelik eşya stantları ve ikramlar eşliğinde, gerçekleştirildi.

13. Ortaköy Börek Festivali hafta sonu gerçekleştirildi.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

13. Ortaköy Börek Festivali, geleneksel börek yarışması, halk oyunları gösterisi, hediyelik eşya stantları ve ikramlar eşliğinde gerçekleştirildi.
Sanatçı Rafet El Roman’ın konseri ile festival devam etti.

Silivri Belediyesi tarafından bu yıl 13.’sü düzenlenen Ortaköy Börek Festivali, renkli ve coşku dolu anlara sahne oldu.
Festival kapsamında Silivri’nin maharetli kadınlarının hazırladığı 48 tepsi patriot böreğinin katılımıyla geleneksel börek yarışması düzenlendi. Tadım ve jüri puanlamasının ardından yarışmada dereceye girenlere altın ödülü verildi.
Festivalin saat 20.30’da başlayan sahne programlarına binlerce kişi katıldı. Bigados Halk Dansları Topluluğunun gösterisi izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Ardından ünlü sanatçı Rafet El Roman, en güzel şarkılarını Silivrililer için seslendirdi.
Silivri Belediyesi Mahalle Evi kursiyerleri de festival kapsamında el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği bir stant açtı. 13. Ortaköy Börek Festivali’ne katılan bütün vatandaşlara patriot böreği ve ayran ikram edildi.

DERECEYE GİREN ÜÇ YARIŞMACI ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ
Jüri üyeleri; Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Şefi Haldun Pala, Sarı Ev Yemekleri İşletmecisi Zerrin Otman, Moody’s Cafe Mutfak Şefi Muhammed Aydoğdu, Rumeli Üniversitesi Öğretim Üyeleri Enis Edip Akıcı ve Doğukan Bayesen, Silivri’nin maharetli kadınları tarafından hazırlanan patriot börekleri görüntü, form ve lezzetlerine göre değerlendirdi.
Jüri tarafından yapılan puanlamaya göre geleneksel börek yarışmasında birinci olan Fatma Karataş tam altın, ikinci Fatma Bihnas yarım altın, üçüncü Züleyha Aygören ise çeyrek altın kazandı. Ayrıca dereceye giren üç yarışmacıya Anadolu Hastanesinden check-up hediye edildi.
Festival konser programının ardından sona erdi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ